Στη Βουλή διαβιβάστηκε ο φάκελος της δικαιοσύνης που περιλαμβάνει τις καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θόδωρου Κιτσάκου, στις οποίες εμπλέκει 3 υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης  αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Υπενθυμίζεται πως στην υπόθεση αυτή κεντρικό ρολό φέρεται να είχε ο στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά, Μανώλης Πετσίτης ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μάξιμου επί κυβερνήσεως Τσίπρα και στη συνέχεια διέφυγε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κιτσάκο ο Πετσίτης κάνοντας χρήση των σχέσεων με στελέχη της κυβέρνησης τον πίεζε να ρυθμιστούν ευνοϊκά υποθέσεις που αφορούν τον επιχειρηματία

Οι τρεις υπουργοί που φαίνεται να εμπλέκονται είναι οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιώργος Σταθάκης και Γ. Δραγασάκης.

Ο Θόδωρος Κιτσάκος φέρεται να περιγράφει πλήρως τις σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με τον Μανώλη Πετσίτη ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) λίγο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Ακόμα εμφανίστηκε ως φορολογικός εκπρόσωπος των κυπρίων δικηγόρων, συνεργατών του Αρτέμη Αρτεμίου, οι οποίοι παραμένουν διαχειριστές των offshore εταιρειών στις οποίες μεταβιβάστηκαν η παραγωγή και οι εργαζόμενοι της ELFE.

Σύμφωνα με παλαιότερη καταγγελία στενού συνεργάτη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ:

«Από το φθινόπωρο του 2015 – όταν κι έδινε διαρκές “παρών” στο Μαξίμου – επισκεπτόταν ο Μανώλης Πετσίτης τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Θεόδωρο Κιτσάκο.

Όμως επισκεπτόταν και τους προηγούμενους μήνες τον προκάτοχό του, για άγνωστο λόγο και πάντα με επίκληση του Μεγάρου Μαξίμου. Συνολικά τον Κιτσάκο τον συνάντησε 6-7 φορές.

Την πρώτη λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έκανε μια εθιμοτυπική επίσκεψη και του ανέλυσε τις σχέσεις του με το Μαξίμου, χωρίς να ζητήσει οτιδήποτε.

Στη δεύτερη επίσκεψη, έναν μήνα αργότερα, φέρεται να μετέφερε τη δυσφορία συνεργατών του πρωθυπουργού για θέματα χρηματοδοτήσεων ΜΜΕ από τη ΔΕΠΑ για καταχώριση διαφήμισης. Έτσι αποφασίστηκε η δραστική περικοπή χρημάτων που δίνονταν κυρίως σε ορισμένες εφημερίδες σε μια σύσκεψη που ήταν παρών και ο ίδιος ο Πετσίτης.

Ακολούθησε κι άλλη επίσκεψή του την άνοιξη του 2016, όπου μετέφερε πιεστικά αιτήματα από το Μαξίμου για διορισμούς ημετέρων, χωρίς όμως να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο.

Όταν λίγο καιρό αργότερα ο κ. Κιτσάκος συνάντησε κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες, του έθεσαν το ίδιο θέμα των διορισμών και γνώριζαν ότι είχε προηγηθεί η επίσκεψη Πετσίτη με το ίδιο ακριβώς αίτημα.

Ο Πετσίτης επισκέφθηκε και το 2017 τον κ. Κιτσάκο και του ζήτησε να αναλάβει με την εταιρεία συμβούλων που είχε την αποδελτίωση δημοσιευμάτων και άλλη εργασία, σχετικά με τις δημόσιες σχέσεις της ΔΕΠΑ. Όμως το αίτημά του αυτό δεν έγινε δεκτό.

Υπήρχαν και μια-δύο ακόμη περιπτώσεις επισκέψεων του Μανώλη Πετσίτη ως ιδιώτη, όπου δεν έγινε δεκτός από τον κ. Κιτσάκο, γιατί ο τελευταίος είχε άλλα ραντεβού. Γι’ αυτό και εμφανίζεται στις καταγραφές εισόδου να εισέρχεται και να εξέρχεται σε 4-5 λεπτά».