Ο Αλέξης Κούγιας τιμωρήθηκε με δύο μήνες παύση άσκησης της δικηγορίας από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων που προεδρεύει η κ. Ιωάννα Κλάπα πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Η ποινή είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό και έγκυροι νομικοί κύκλοι μιλώντας στην «Ζούγκλα» την είχαν χαρακτηρίσει «χάδι».

Όμως απόφαση δεν εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα ο κ. Κούγιας να εμφανίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων και τις τηλεοπτικές εκπομπές.

Η σύνθεση του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων
Στο ανώτατο αυτό πειθαρχικό όργανο συμμετέχουν οι:

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα την οποία αναπληρώνει η αντιπρόεδρος του Σώματος Μυρσίνη Παπαχίου
Μέλη: Η Σοφία Οικονόμου, Αρεοπαγίτης, Χρήστος Νάστας και Μαρία- Μάριον Δερεχάνη, Αρεοπαγίτες.
Επισημαίνεται πως το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων ορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης.

Τι είπε ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Μια πειθαρχική ποινή πρέπει να πάει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, για να μπορεί να εκτελεστεί πρέπει να γίνει τελεσίδικη, να περάσει από τον Άρειο Πάγο. Γιατί οι δικηγόροι σε πρώτο βαθμό δικάζονται από τα Πειθαρχικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων και σε δεύτερο βαθμό κατ’ έφεσιν από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Μόλις τελεσιδικήσει εκτελείται κανονικά. Ήδη έχει τελεσιδικήσει η μια πειθαρχική ποινή για τους δύο μήνες παύσης άσκησης λειτουργήματος, οι υπόλοιπες είναι εκκρεμείς».

Δηλαδή κ. πρόεδρε του ΔΣΑ αφού η απόφαση έχει διαβιβαστεί προς εσάς εδώ και έναν μήνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γιατί έπρεπε να περάσει τόσος καιρός ώστε να εφαρμοστεί; Δηλαδή έπρεπε πρώτα να έρθει για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα ο κ. Κούγιας για την αισχρή και κάκιστη συμπεριφορά του και τις απρεπείς χειρονομίες προς τους φιλάθλους της ΑΕΚ μέσα στην OPAP ARENA κατά το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός για να αποκαλυφθεί η τελεσίδική πειθαρχική ποινή και η παύση άσκησης λειτουργήματος για τον κ. Κούγια;

Βέβαια ο κ. Βερβεσός υποστηρίζει ότι η απόφαση έφτασε στο ΔΣΑ «πριν λίγες ημέρες» αλλά δεν θυμόταν την ακριβή ημερομηνία. «Εμείς δεν την γράφουμε, ο Άρειος Πάγος την καθαρογράφει, μας την κοινοποιεί και εμείς την επιδίδουμε», αναφέρει.

Παράλληλα, ο κ. Βερβεσός στην συνομιλία που είχε με τη «Ζούγκλα» ανέφερε πως έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες και όλες οι επιδώσεις που προβλέπει ο νόμος: «Όποια αργοπορία υπήρξε ήταν μέχρι να καθαρογραφθεί και να θεωρηθεί η απόφαση από τον Άρειο Πάγο. Αλλά αυτό δεν είναι θέμα δικό μου. Δεν έχω εικόνα για το πότε την έγραψε η γραμματέας του Αρείου Πάγου. Η μόνη δουλειά που έχω να κάνω είναι μόλις μου κοινοποιήσει ο Άρειος Πάγος μια καταδικαστική απόφαση να την κοινοποιήσω στον καταδικασθέντα. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που προβλέπει ο νόμος. Από την στιγμή που επιδόθηκε εντός πέντε ημερών από σήμερα ο κ. Κούγιας πρέπει να παραδώσει την δικηγορική του ταυτότητα», είπε ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον Αλέξη Κούγια ο οποίος ερωτώμενος αναφορικά με την διορία που του δόθηκε για να καταθέσει την δικηγορική του ταυτότητα απάντησε:

«Υπήρχε αυτό το ζήτησα κι εγώ ο ίδιος παρότι θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αυτή η ποινή από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, γιατί το ίδιο χρονικό διάστημα έχω σοβαρότατες θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου την οποία κάνω. Και θέλω να ευχαριστήσω και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που ικανοποίησε αυτό το αίτημά μου.

-Οπότε θα την καταθέσετε τη δικηγορική σας ταυτότητα;

«Ούτως ή άλλως δεν θα παρίσταμαι στα δικαστήρια. Ούτως ή άλλως για δύο μήνες λόγω της ασθένειας μου δεν θα παρίσταμαι. Αναβάλλονται τα δικαστήρια τα οποία, λόγω της αντιμετωπίσεως της ασθένειας η οποία είναι σοβαρή. Τουλάχιστον για δύο μήνες. Ήταν άιτημά μου προς τον σύλλογο το οποίο και ικανοποιήθηκε. Αφού δεν θα παρίσταμαι να εκτίσω και την ποινή μου τώρα».

-Μάλιστα

«Οφείλεται βέβαια στη δημοσιοποίηση των δικογραφιών, να το γράψετε αυτό, των δήθεν βιασθέντων από τον Λιγνάδη, σε άσεμνες στάσεις οι οποίες ήταν αναρτημένες σε ανοικτά Ιnstagram. Εντάξει; Αυτό δειλεί την τιμωρία. Εντάξει; Αυτά».

-Να σας ρωτήσω κάτι ακόμη; Πληροφορούμεθα ότι εκκρεμούν σε βάρος σας πολλές δεκάδες καταγγελίες για πειθαρχικά σας παραπτώματα…

«Στον σύλλογο τον δικηγορικό;»

-Ναι, ναι…

«Καμία, καμία».

-Δεν υπάρχει καμία…

«Καμία, καμία». «Σας είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου τέτοιο πράγμα»;

-Ναι, ναι. Απλά γι’ αυτό και σας ρωτάω…

«Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου σας πήρε και σας ενημέρωσε για την τιμωρία μου;»

-Μέσω του κυρίου Βερβεσού ήταν η ενημέρωση.

«Σας πήρε ο ίδιος;»

-Ναι είχε πάρει ο ίδιος άλλο συνάδελφο νωρίτερα.

«Ο ίδιος;»

-Απ’ όσο γνωρίζω ναι

«Ευχαριστώ…»