Ερωτήματα γεννιούνται για το πως ο κ. Αλέξης Κούγιας συνεχίζει να δικηγορεί ακόμα και να εκπροσωπεί τον κ. Γιάννη Καλλιάνο στη διαμάχη του με το Αττικό Νοσοκομείο. 

Για να θυμήσουμε, σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο κ. Κούγιας έπρεπε ήδη να έχει παραδώσει τη δικηγορική του ταυτότητα, καθώς τιμωρήθηκε με δύο μήνες παύση άσκησης της δικηγορίας από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων που προεδρεύει η κ. Ιωάννα Κλάπα πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Ωστόσο, είκοσι μέρες μετά την απόφαση, ο κ. Κούγιας εξακολουθεί να δικηγορεί, εκπροσωπώντας τον κ. Καλλιάνο στη διαμάχη του με το Αττικό Νοσοκομείο. 

Ανέλαβε τη νομική υπεράσπιση Καλλιάνου... αν και τιμωρημένος

Ειδικότερα, ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφέρθηκε στην υπόθεση του θανάτου του πατέρα του βουλευτή της Ν.Δ, Γιάννη Καλλιάνου και τα όσα ακολούθησαν τις καταγγελίες του, καθώς έχει αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του.

«Ο κ. Καλλιάνος ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να τον εκπροσωπήσω, κάνοντας λόγο για ακραία ιατρικά λάθη σε ότι αφορά την νοσηλεία του πατέρα του», ανέφερε ο κ.Κούγιας.

«Ο πατέρας του κ. Καλλιάνου, έχασε τη ζωή του παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών ότι οι εξετάσεις του ήταν πολύ καλές και θα έχει μια βραχυχρόνια νοσηλεία», ανέφερε στη συνέχεια και παρατήρησε ότι «μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη», αποδίδοντας του «ακραία υπεράσπιση του συστήματος, αγνοώντας τα γεγονότα».

Η τιμωρία

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Κούγιας για την τιμωρία του, απάντησε πως δεν έχει στείλει ακόμα ο Άρειος Πάγος την απόφαση του πειθαρχικού. Ωστόσο, φαίνεται πως κατόπιν συνεννόησης, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, του έκανε χάρη, προκειμένου να καθυστερήσει η απόφαση και να του επιδοθεί αργότερα, ώστε να εκτιθει η ποινή εντός καλοκαιριου.