«Κατάφωρα παράνομες» χαρακτήρισε, κατά την σημερινή δεύτερη ημέρα κατάθεσης του, τις προσλήψεις 23 προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, επί της θητείας του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με συνολικά τέσσερις κατηγορούμενους.

Η εξέταση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας διακόπηκε για λίγο το πρωί, όταν ο κ. Πολάκης, με την άδεια του δικαστηρίου, έσπευσε σε άλλον όροφο, καθώς από τα μεγάφωνα του Εφετείου ζητήθηκε γιατρός να παράσχει την ιατρική του βοήθεια σε άτομο που τη χρειάζονταν.

Ο κ. Πολάκης επανέλαβε στην κατάθεσή του πως οι επίμαχες προσλήψεις κατέληξαν στην πλειονότητα των διορισθέντων στο γραφείο του τότε υπουργού και τόνισε πως δεν είχαν κανένα κριτήριο, πλην ότι «ήταν ρουσφέτια του Άδωνι».

Το δικαστήριο, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, με απόφασή του, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για κατ' αντιπαράσταση εξέταση του κ. Πολάκη με τον κ. Γεωργιάδη.

Η δίκη συνεχίζεται με ανάγνωση εγγράφων.