Σε κείμενο του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου από τη στήλη ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ του Ελεύθερου Τύπου, στο οποίο τίθενται τα ερωτήματα πoυ προκύπτουν για την επερχόμενη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ, παραπέμπει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι εξηγεί γιατί ο ίδιος κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.

«Το άρθρο αυτό του @bpapapanagiotou στον @etyposgr θέτει όλα τα σωστά ερωτήματα που προκύπτουν για την επερχόμενη Δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ, στις 13 Μαρτίου, μετά τη δημόσια αντιπαράθεση @pavpol2222 και κ. Κοντονή. Αξίξει να διαβάστε το άρθρο να καταλάβετε γιατί φωνάζω από την πρώτη μέρα για Πολιτική Δίωξη», σημειώνει ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του.

Είχε προηγηθεί η δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή και τον Παύλο Πολάκη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρεί σε χυδαία επίθεση εναντίον του πρώην υπουργού δικαιοσύνης, γράφοντας, ανάμεσα σε άλλα: «Θυμάσαι το ραντεβού στο γραφείο σου για το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ ένα χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση του; Θέλεις να σου θυμίσω με ποιον ήμασταν μαζί; Θυμάσαι πως πήρες τον πρωθυπουργό μετά για να καυχηθεις πως "έσπρωξες" εσύ την υπόθεση, ενώ δεν είχες κάνει απολύτως τίποτα;» για να του απαντήσει στην πορεία ο Σταύρος Κοντονής κάνοντας λόγο για «ασυναρτησίες» και «μυθοπλασία».

Το κείμενο του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου έχει ως εξής:

Δεν άντεξε ο Παύλος Πολάκης. Είχε τη μύγα και μυγιάστηκε. «Τσίμπησε» -και μάλιστα «άγρια»- στην ομολογία του Σταύρου Κοντονή πως όσο ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ -την περίοδο της σκευωρίας της Novartis- στο Μέγαρο Μαξίμου λειτουργούσε ένα «παρα-υπουργείο» υπό τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο «αψύς» νόμισε -αφελώς για μια ακόμα φορά- πως αρκούσε μια προσωπική επίθεση στον πρώην υπ. Δικαιοσύνης για να τον βάλει στη θέση του. Ομως ο θρασύδειλος πρώην «υπαρχηγός καραβανιού» την πάτησε μεγαλοπρεπώς.

Οπως κι εκείνο το πρωί του 2018, όταν βγήκε αξημέρωτα στον ΑΝΤ1 και μην μπορώντας να συγκρατήσει τη χαρά του, γιατί θα έβαζε τρεις-τέσσερις στη φυλακή, ομολόγησε τη σκευωρία των κουκουλοφόρων.

«Τα πουλάκια κελάηδησαν», είχε πει τότε, αποκαλύπτοντας ότι… ήξερε ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες και τι είχαν πει στο πλαίσιο μιας απόρρητης δικογραφίας…

Ετσι και τώρα, ο επιπόλαιος Παύλος Πολάκης, προσπαθώντας να υπερασπιστεί ακόμα και σήμερα τη… σκευωρία, έπεσε σε λάθος αναφερόμενος στην άλλη περίεργη υπόθεση, αυτήν του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αφού επιχείρησε να απαξιώσει γενικώς τον Σταύρο Κοντονή, λέγοντας το αμίμητο «πέρασες και δεν ακούμπησες από το υπουργείο Δικαιοσύνης» (σαν να του είπε δηλαδή πόσο «άχρηστος» ήταν αφού δεν έλεγξε τους αρμούς της εξουσίας), έκανε το μοιραίο.

Προκάλεσε τον Σταύρο Κοντονή: «Θυμάσαι το ραντεβού στο γραφείο σου για το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έναν χρόνο μετά τη δημοσιοποίησή του; Θέλεις να σου θυμίσω με ποιον ήμασταν μαζί; Θυμάσαι ότι πήρες τον πρωθυπουργό μετά για να του καυχηθείς πως “έσπρωξες’” εσύ την υπόθεση;».

Πρώτον, μέσα την πρεμούρα του, επιβεβαιώνει πως ο τότε πρωθυπουργός τα ήξερε όλα και ήταν ενημερωμένος για όλα τα «σπρωξίματα». Δεύτερον και πιο σημαντικό: επειδή προφανώς ο κ. Κοντονής δεν ήταν αμέτοχος σε όλα -τον θυμόμαστε όλοι να προσπαθεί να μπει καθυστερημένα στο κάδρο της μεγάλης επιτυχίας- και γι’ αυτό δεν απαντάει στα ερωτήματα-προκλήσεις, μήπως να πείτε εσείς, κ. Πολάκη; Με ποιον συναντηθήκατε μαζί στο γραφείο του κ. Κοντονή; Και τι ακριβώς «σπρώξατε»;