Με τις εξελίξεις να τρέχουν, ολοένα και περισσότερο καταρρέει η σκευωρία του λεγόμενου Qatargate, με τις κατηγορίες για υποτιθέμενη απόπειρα διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία διάφοροι καλοθελητές ενέπλεξαν και την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή

Ο νέος δικαστής που ανέλαβε μετά την παραίτηση Μισέλ Κλεζ, πρόκειται να μετατεθεί τελικά σε νέα θέση στο δικαστικό σώμα της Λιέγης. Στις 20 Οκτωβρίου, το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαιοσύνης τον διόρισε σε άλλο πόστο δικαστηρίου της Λιέγης και συγκεκριμένα ως «ελεγκτή εργασίας», ένα είδος εισαγγελέα για τα ζητήματα του δικαίου των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δικαίωση για την Εύα Καϊλή

Η ελεύθερη εδώ και καιρό Εύα Καϊλή έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη μετά και από αυτήν την εξέλιξη, αφού όλα πλέον συγκλίνουν στην απόδειξη της αθωότητάς της. Τόσο η παραίτηση Κλεζ όσο και η νέα μετακίνηση του νέου δικαστή, δείχνουν ότι ουσιαστικό περιεχόμενο στις συγκεκριμένες κατηγορίες δεν υπάρχει και πως τελικά ήταν όλα ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για τη συγκάλυψη άλλων προσώπων. 

Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για άλλα συμφέροντα τα οποία θα έλθουν στο φως το επόμενο διάστημα. Αναμένουμε φυσικά τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον, ακόμα μεγαλύτερο μετά την κατάρρευση της σκευωρίας.