Στις άμεσες προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου είναι η βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων ώστε να διευκολυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες να κάνουν χρήση αυτής. Έτσι πέρα από τη μείωση του επιτοκίου και τους ευνοϊκότερους όρους για την είσοδο επιχειρήσεων στη ρύθμιση, εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υιοθετηθεί το τραπεζικό μοντέλο «σπασίματος» των οφειλών από «κόκκινα» δάνεια.

Ειδικότερα θα προσαρμοστούν οι 120 δόσεις στο σύστημα που σπάει το χρέος σε δύο κομμάτια. Έτσι θα παγώνει το ένα μέρος για όσο εξυπηρετείται το άλλο μέρος και στο τέλος είτε να διαγράφεται το υπόλοιπο της οφειλής για τους συνεπείς οφειλέτες είτε θα σπάει εκ νέου σε περισσότερα κομμάτια. Ο στόχος είναι αφενός να δοθούν κίνητρα για είσοδο στη ρύθμιση και αφετέρου να συνεχίσουν οι οφειλέτες να εξυπηρετούν απρόσκοπτα τη ρύθμιση, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έχουν γίνει 170.521 ρυθμίσεις προς την εφορία, για σύνολο οφειλών 1,47 δισ, ενώ οι εισπράξεις διαμορφώνονται σε 115 εκ. ευρώ
Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει στην ένταξη στο υπουργείο Οικονομικών όλων των διάσπαρτων Διευθύνσεων για τις τράπεζες.
Ήδη, στο Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση υπουργείων, προβλέπεται η μεταφορά της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους στο υπουργείο Οικονομικών, στο χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Γιώργου Ζαββού, ο οποίος καλείται να τρέξει τον φάκελο των «κόκκινων» δανείων. Η Ειδική Γραμματεία αναμένεται να αποκτήσει διευρυμένες αρμοδιότητες στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Τέλος όσον αφορά τις αιτήσεις για την ρύθμιση «κόκκινων» στεγαστικών κι επιχειρηματικών δανείων με υποθήκη κύριας κατοικίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν εισέλθει 17.605 χρήστες, ενώ έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης οι 6.813 από αυτούς.