Ένας αγώνας αυτοκινήτων καρτ, που ξεκίνησε ως γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στο κέντρο της Πάτρας, κατέληξε σε σοκαριστικό ατύχημα με θύμα ένα αγοράκι μόλις 6 ετών. Ένα αυτοκίνητο των αγώνων έπεσε πάω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα καταπλακώνοντας το παιδί.

Στην οδό Μαιζώνος δύο καρτ συγκρούστηκαν. Το ένα εκτοξεύτηκε, χτύπησε στα κάγκελα και μετά στην κολώνα και τραυμάτισε το παιδί, το οποίο βρίσκεται ήδη σε ΜΕΘ.

Οι μαρτυρίες σοκάρουν. Ανάμεσα στους θεατές βρισκόταν και ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος, ο οποίος περιγράφει στο MEGA τις τραγικές στιγμές.

«Λίγο μετά τις 11 το πρωί απολάμβανα και εγώ τους αγώνες. Κάποια στιγμή πέρασαν από μπροστά μου τέσσερα καρτ. Ξαφνικά ένα από αυτά τα 4 βρήκε κάπου, χτύπησε κάπου, και έφυγε στον αέρα προς τα αριστερά. Έσπασε τα πλαστικά προστατευτικά, τινάχτηκε στον αέρα και παρέσυρε ένα παιδάκι, το πήρε από κάτω.», δήλωσε ο κ. Δημητρόπουλος, διευθυντής Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας.

«Έτρεξα προς το μέρος τους, αλλά είχε πέσει το κιγκλίδωμα και μου έκοβε την πορεία. Τελικά πέρασα από πάνω, είδα το παιδί μπροστά μου να το μεταφέρουν δύο άνθρωποι σε κατάσταση λιπόθυμη. Έφτασα τη στιγμή που ακουμπούσαν το παιδί στην πλατεία Γεωργίου. Το παιδί ήταν σε κωματώδη κατάσταση», συνέχισε ο ίδιος.

«Το οξυγόνο του ήταν πολύ χαμηλό, χανόταν το παιδί. Έφτασε και η γιατρός του αγώνα, το βάλαμε στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο. Η καρδιά του παιδιού χτυπούσε δυνατά. Δεν είχε ανοιχτά τραύματα το παιδί, μόνο αμυχές, εκδορές», πρόσθεσε.

Αμέσως, ο εξάχρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας. Εκεί οι γιατροί το διασωλήνωσαν και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

«Χθες το μεσημέρι μίλησα με το συνάδελφο, μου είπε ότι όλα πάνε καλά. Βέβαια τα πρώτα 24ωρα είναι δύσκολα. Ο φόβος είναι μήπως αναπτυχθεί κάποιο αιμάτωμα», είπε ακόμα ο κ. Δημητρόπουλος.

«Ενώ η γιατρός ζητούσε την κινητή ομάδα του ΕΚΑΒ, το διασώστη να έρθει στον τόπο του συμβάντος, κάποιοι στο πλαίσιο της δήθεν ασφάλειας, απαγόρευαν στο διασώστη της ειδικής μονάδας να φτάσει στο σημείο. Έμαθα ότι ήρθε ο διασώστης στα χέρια με αυτούς που τον σταματούσα, για να μπει στην πίστα», κατέληξε ο κ. Δημητρόπουλος.