Δεν έχει προηγούμενο ο εκνευρισμός γνωστού διαπλεκόμενου και αμφιλεγόμενου επιχειρηματία, ο οποίος έχει κινητοποιήσει διάφορους στη δούλεψή του, προκειμένου να του προτείνουν ένα πρόσωπο με χαρακτηριστικά «Αντιμητσοτάκη».

Κατά καιρούς έχει περάσει από πάρα πολλά στάδια. Στην αρχή συμπαθούσε το ΠΑΣΟΚ, μετά σκέφτηκε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αυτό που ζητάει, αλλά απογοητεύτηκε πολύ γρήγορα. Στην πορεία θεώρησε ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μπορεί να… αναμορφώσει την Ελλάδα, αλλά και από εκείνον μάλλον απογοητεύτηκε. Στη συνέχεια ο παράγοντας Κασσελάκης τον προβλημάτισε, αλλά οι πρακτικές του που προσομοιάζουν με «τηλε-ευαγγελιστή» των ΗΠΑ τον φρέναραν. Εσχάτως έχει καταληφθεί από απόγνωση γιατί δεν βρίσκει κάποιο πρόσωπο να «επενδύσει» πάνω του. Η αγωνία του σχολιάζεται στην ευρύτερη «αγορά» και όλοι ψάχνουν να βρουν ποια είναι η γενεσιουργός αιτία των κινήσεών του.

Οι εμπλοκές του με το επίσημο ελληνικό κράτος καλά κρατούν, αλλά ακόμα και αν βρισκόταν ένας «Αντιμητσοτάκης» –λέμε τώρα–, ελάχιστα θα μπορούσε να βοηθήσει τον συγκεκριμένο, γιατί τα προβλήματά του έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Υπάρχουν και κάποιοι πέριξ του Κολωνακίου που θεωρούν ότι ο εν λόγω αμφιλεγόμενος κύριος έχει διαβεί «τον Ρουβίκωνα, ως προς τη λογική…».