Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται από το μεσημέρι του Σαββάτου (4/7) στη λειτουργία του Προαστιακού, μετά την εκδήλωση φωτιάς κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, έπειτα από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδος, η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Άνω Λιόσια – Ασπρόπυργος διακόπηκε από τις 12:10.

Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, τέθηκε εκτός λειτουργίας και η ηλεκτροδότηση στο τμήμα Άνω Λιόσια – Λουτρόπυργος.

Ακινητοποιήθηκαν αμαξοστοιχίες – Πώς εξυπηρετούνται οι επιβάτες

Η διακοπή της κυκλοφορίας είχε ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν συρμοί που βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη των δρομολογίων τους.

Η αμαξοστοιχία 1312, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Κιάτο, παρέμεινε στον σταθμό Άνω Λιοσίων, ενώ η αμαξοστοιχία 1313, με κατεύθυνση Κιάτο – Πειραιάς, ακινητοποιήθηκε στον σταθμό Νέας Περάμου.

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία στο δίκτυο, επηρεάζονται δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών, με καθυστερήσεις, τροποποιήσεις στη διεξαγωγή τους και υποκαταστάσεις τμημάτων των διαδρομών με λεωφορεία της εταιρείας.

Η εταιρεία τονίζει επίσης ότι βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό με τον ΟΣΕ και τις αρμόδιες αρχές, με στόχο την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.