Δένδιας: Η επίλυση του Κυπριακού είναι προτεραιότητα της Ελλάδας

7
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Δένδιας: H διπλωματία των κανονιοφόρων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί

Το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη έστειλε από τη Λευκωσία, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά από την συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με το sigmalive.gr, ο κ. Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, υπογράμμισε ότι η διπλωματία των κανονιοφόρων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Παράλληλα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, υπογράμμισε οι τουρκικές προκλήσεις αγνοούν το διεθνές δίκαιο ενώ τόνισε ότι δεν είναι επιλογή η στρατικοποίηση του θέματος από ένα κράτος δικαίου.

Αναφορές έγιναν και σ’ ότι αφορά το Κυπριακό από πλευράς Νίκου Δένδια, λέγοντας ότι η επίλυση του προβλήματος αποτελεί προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος. Την ίδια ώρα δήλωσε ότι η τουρκική παραβατικότητα δυσχεραίνει την διαδικασία επίλυσης όμως όχι την θέληση της Ελλάδας για άρση της κατοχής στην Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και πώς μέσα από κοινές δράσεις σε πολιτικό, διπλωματικό και νομικό επίπεδο θα αντιμετωπιστούν.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις και ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους. Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι ενημερώθηκε από τον Έλληνα ομόλογο του για συζητήσεις που είχε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στην Αθήνα. Επιπρόσθετα, στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.