Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός για να μοιράσει δισεκατομμύρια στους πολίτες. Όχι, δεν έχει πει -ακόμη- ότι θα τα βρει από τις… εξορύξεις όπως ο Κυριάκος Βελόπουλος, εν τούτοις αυτά που λέει μοιάζουν με ένα εν αναμονή… θαύμα, ανάλογο ίσως του σταυρού που σχημάτισε το λάδι στην κολυμπήθρα. Το θέμα όμως είναι ότι ολοένα και περισσότερο θυμίζει τους θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας και των ακραίων λαϊκιστών τύπου Τραμπ. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του στην ακρίβεια και τα όσα υποστήριξε αναφορικά με την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Στέφανος Κασσελάκης αφού ανέπτυξε, τη γνωστή και από την εποχή Αλέξη Τσίπρα, καταστροφολογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, υποστήριξε μια ακόμη φορά πως η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Ο διάλογος που ακολούθησε είναι τουλάχιστον καταπληκτικός, εκθαμβωτικός, όπως θα έλεγε και ο ίδιος.

Δημ.: Δεν θέλει η κυβέρνηση; Δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια δηλαδή;

Στ. Κασσελάκης: Όχι βέβαια. Δεν θέλει. Εννοείται. Γιατί υπάρχουν συμφέροντα στη μέση, τα οποία χρηματοδοτούν όλη τη δομή της. Προφανές είναι αυτό.

Δημ.: Τι εννοείτε όταν λέτε ότι χρηματοδοτούν τη δομή της;

Στ. Κασσελάκης: Εννοώ αυτό το οποίο εννοώ.

Δημ.: Εξηγήστε το, σας παρακαλώ, αν θέλετε.

Στ. Κασσελάκης: Το αφήνω εκεί.

Και κάπου εδώ τελειώνουν όλα, αφού αμέσως μετά ο Στέφανος Κασσελάκης άρχισε να πετά χαρταετό, ειδικά όταν κλήθηκε να εξηγήσει τι εννοεί και τι ακριβώς υποτίθεται πως καταγγέλλει.

Δημ.: Εννοείτε ότι στηρίζει επιχειρηματικά συμφέροντα; Ότι στην ουσία αφήνει τους πολίτες να πληρώνουν τα πάντα στο ταμείο. Όταν λέτε ότι χρηματοδοτείται, Εννοείτε ότι παίρνει λεφτά από τους επιχειρηματίες; Δεν τη φθείρει αυτό όμως;

Στ. Κασσελάκης: […] Και επίσης να σας πω ότι το πιο βασικό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση είναι να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, στο 0% σε ψωμί και γάλα. Σε ψωμί και γάλα το ΦΠΑ στο μηδέν, αφήστε να πέσουν οι τιμές. Έχει δουλέψει σε άλλες χώρες. Όχι φυσικά ότι σταμάτησε ο ίδιος να προσφέρει σόου και να λανσάρει τα δικά του… οικονομικά ως πετυχημένος επιχειρηματίας κ.λπ. Χαρακτηριστικά και τα όσα ακολούθησαν:

Δημ.: Μόλις μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κύριε πρόεδρε, ότι αν μειωθεί ο ΦΠΑ στο 0% που λέτε, αυτό θα κοστίσει 2,3 δισ. Αυτά πού θα τα βρείτε;

Στ. Κασσελάκης: Με άλλα λόγια, δηλαδή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας λέει ότι πρέπει να πεινάει ο ελληνικός λαός όσο βγάζουν υπερκέρδη οι τράπεζες και οι πάροχοι του ρεύματος. Κι αυτό όταν λέει ότι η χώρα είναι οικονομικό θαύμα; Άρα, δεν καταλαβαίνω: λέει ότι είμαστε οικονομικός παράδεισος και μετά, ενώ πεινάει ο λαός μας, μας λέει ότι δεν μπορεί να βάλει 0% στον ΦΠΑ – ενώ, παρεμπιπτόντως, το κόστος θα έρθει πίσω στην οικονομία. Και υπάρχουν και αντίβαρα, τα οποία έχω παρουσιάσει για όλα τα μέτρα της ακρίβειας. Μέσα σε αυτά είναι προφανώς και τα πρόστιμα και η φορολογία στα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων. Το 0% σε αυτήν την ελάφρυνση μπορεί να είναι άπαξ. Δεν λέω ότι επ’ άπειρον θα είναι αυτό το μείγμα της πολιτικής. Αλλά αυτήν τη στιγμή, με την τεράστια ακρίβεια, με τη χώρα να είναι στη 2η κατώτερη θέση στην Ευρώπη σε αγοραστική δύναμη, πρέπει να κάνουμε κάτι. Η πολιτεία έχει έναν ρόλο. Δεν μπορεί μία χώρα που είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1981 να αφήνει τους πολίτες της να πεινάνε.

Και έτσι απλά ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρωθυπουργός, αφού πριν νικήσει στις ευρωεκλογές με το 20% που ο ίδιος εκτιμά πως μπορεί να πιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα λύσει όλα τα προβλήματα. Μέχρι στιγμής πάντως τα δισεκατομμύρια περνούν από μπροστά μας με ρυθμούς πυροβόλου όπλου και όπως φαίνεται δεν έχουν τελειωμό αφού έχει προσχωρήσει στη λογική τού… λεφτά υπάρχουν.