Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης με την εμφάνισή του να έριξε στα βράχια επικοινωνιακά την προσπάθεια να δημιουργηθεί μια συνθήκη ικανή να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις αναφορικά με τα περί συνεργασίας και συμπόρευσης στην κεντροαριστερά, εν τούτοις ουδείς κατάλαβε τι ακριβώς έγινε στην εκδήλωση των τριών. Δηλαδή των Διονύση Τεμπονέρα, Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφης Αχτσιόγλου.

Πρώτα απ΄ όλα, η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε σχόλια αφού δεν έλειψαν εκείνοι που έκαναν λόγο για σύγχυση. Εξήγησαν δε τι εννοούν σημειώνοντας πως ενδεχομένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να θεώρησε ότι γίνεται ένα είδος οντισιόν αναφορικά με το πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι ο αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μπήκε στην αίθουσα, χαιρέτησε, έκατσε λίγο, ξαναχαιρέτησε κι έφυγε. Δεν μίλησε αν και προσκλήθηκε από το πάνελ, αποχώρησε μετά από λίγο. Ίσως να άφησε το βιογραφικό του και το τηλέφωνό του και κάποιες από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που έχει βγάλει το τελευταίο διάστημα.

Από την άλλη η εκδήλωση έληξε… άδοξα. Αντίπαλος του Μητσοτάκη δεν βρέθηκε. Ίσως δεν ανακοινώθηκε, γεγονός που δίνει ελπίδες στον Στέφανο Κασσελάκη να χτυπήσει το τηλέφωνό του και να του ανακοινωθεί πως αναλαμβάνει τον… ρόλο. Ποιος ξέρει; Σε κάθε περίπτωση, ουδείς κατάλαβε τι ακριβώς έγινε στην εκδήλωση των τριών. Ποιο ήταν το διακύβευμα και ποιος ο στόχος της.

Παρότι το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης ήταν μεγάλο, τελικά το αποτέλεσμα ήταν μικρό, ελάχιστο, κάποιος παρατηρητής θα αναρωτιόταν ίσως «ποιο αποτέλεσμα;» Όπως και να έχει με τον ρυθμό αυτό η εύρεση του προσώπου που μπορεί να σταθεί ως αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη ίσως πάρει καιρό.

Και ίσως ο Στέφανος Κασσελάκης χρειαστεί να πάει και σε άλλη… οντισιόν.