Όχι μόνο υποκριτική, αλλά ουσιαστικά και μισή, μπορεί και μικρότερη, είναι η συγγνώμη που φέρεται να ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης από τη γραμματέα της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα για τη σε βάρος της σεξιστική και τραμπούκικη φραστική επίθεση του Παύλου Πολάκη, αν ληφθούν υπόψη όσα διαρρέουν από την Κουμουνδούρου.

Ξεπερνώντας το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη και ως εκ τούτου η συγγνώμη Κασσελάκη είναι άνευ ουσίας αφού ο «αψύς Κρητικός» παραμένει βουλευτής του κόμματος, πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη την οποία συμπλήρωσε με πολλά «ναι μεν αλλά».

Μάλιστα, κάλεσε τη Μαρία Συρεγγέλα να πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, να ζητήσει και αυτός συγγνώμη για τις αναφορές του βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη σχετικά με το άρθρο που έπρεπε να βάλει πριν από το όνομά του. Επί της ουσίας δηλαδή επιχείρησε να κάνει έναν απίστευτο συμψηφισμό.

Και στο τέλος να δώσει άλλοθι στον Παύλο Πολάκη αφού χαρακτήρισε τη δήλωση του βουλευτή Δράμας διπλάσιας έντασης από αυτήν του στενού συνεργάτη του.Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και ο Άδωνις Γεωργιάδης για το θέμα της συνταγογράφησης σε ανασφάλιστους από δημόσιες δομές.Ναι, αυτά αναφέρουν από την πλευρά της Κουμουνδούρου.

Οπότε τι νόημα είχε η συγγνώμη. Που τελικά είναι κάλυψη στον Παύλο Πολάκη. Η συγγνώμη είναι σαφής και ξεκάθαρη όταν δεν είναι υποκριτική. Δεν περιλαμβάνει «ναι μεν αλλά», δεν περιέχει προσπάθειες συμψηφισμού και φυσικά δεν βάζει το θύμα της σεξιστικής και λεκτικής επίθεσης στο ίδιο επίπεδο με τον θύτη.

Ούτε αναζητεί φθηνές δικαιολογίες.Στήριξη είναι, σαφής και ξεκάθαρη. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που δεν λαμβάνονται μέτρα σε βάρος του βουλευτή που κατ' επανάληψη έχει προκαλέσει με δηλώσεις και αναρτήσεις του, στοχοποιώντας κάθε πρόσωπο πολιτικό και μη που δεν συμφωνεί με τον εκάστοτε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.