Δεν έχουν τσίπα στο ΣΥΡΙΖΑ – Ζητούν τα ρέστα και για τη ΛΑΡΚΟ

83
tomanifesto.gr

Οδύρονται, συλλυπούνται αλλά ζητούν τα ρέστα για τον τραγικό θάνατο ενός πατέρα τριών παιδιών σε δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Το θράσος των Συριζαίων έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Κάποιοι στην Κουμουνδούρου συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν κυβερνήσει ποτέ. Τι και αν τις εκλογές τις έχασαν πριν τέσσερις μόλις μήνες; Επί 4,5 χρόνια βασάνιζαν μια χώρα και έρχονται τώρα για να κάνουν και υποδείξεις.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Εργασιακής Πολιτικής του κόμματος είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί.

Σε αυτή κάνουν λόγο για ένα «προαναγγελθέν εργατικό ατύχημα, καθώς το σωματείο της εταιρείας είχε επανειλημμένα καταγγείλει την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας και την κακή συντήρηση των μηχανημάτων, ενώ μόλις τη Δευτέρα υπήρξε σοβαρό ατύχημα στην εταιρεία».

Σημειώνει πως «φάνηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο» ότι «η υποχρηματοδότηση της εταιρείας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η μείωση του προσωπικού και οι ελλείψεις σε μέτρα προστασίας, δημιουργούν έναν επικίνδυνο συνδυασμό, που οδηγεί όχι μόνο στην υποβάθμιση της εργασίας και της καθημερινότητας των εργαζομένων, αλλά δυστυχώς και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Το Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως απαιτεί «την άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για το τραγικό ατύχημα και την ενεργοποίηση του ΣΕΠΕ και του συνόλου των φορέων που σχετίζονται με την πρόληψη των κινδύνων στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, προκειμένου να μην θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές».

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr