Όλοι εναντίον όλων είναι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί διαλυτικά φαινόμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Η πιο πρόσφατη μονομαχία στο Κολοσσαίο της Κουμουνδούρου είναι αυτή μεταξύ του αρθρογράφου της Αυγής και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Θανάση Καρτερού, με τον Διονύση Τεμπονέρα

Το επιχείρημα του επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία και δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια διαδικασία που δεν τον βρίσκει σύμφωνο, έφερε την άμεση απάντηση του Θανάση Καρτερού, ο οποίος γράφει σε άρθρο του στην εφημερίδα ότι «το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα είναι η σοφία όσων τα ήξεραν και δεν τα έλεγαν, τα έλεγαν και δεν τους άκουγαν, φυσούσαν το γιαούρτι ενώ καίγονταν στον “χυλό”. Όσων δηλώνουν παρόντες στις διεργασίες, μόνο εφόσον συντελέσουν σε ό,τι συμβαδίζει με τις δικές τους θέσεις και αρχές. Συνταγή που μετατρέπει σίγουρα μια δυσκολία σε κρίση και μια κρίση σε εμφύλιο. Η απόλυτη αλήθεια δεν έχει καμιά θέση στη δύσκολη συζήτηση για τα γιατί και τα πώς. Δεν είναι έτσι;»

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τη διαφωνία του με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή νέου αρχηγού, ο Διονύσης Τεμπονέρας άσκησε κριτική κατά πάντων λέγοντας ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στρατηγική και δεν οφείλεται στην απλή αναλογική ή στη στάση των ΜΜΕ αλλά στην έλλειψη πολιτικής φυσιογνωμίας και στην ανικανότητα του κόμματος να ριζώσει στη συνείδηση της κοινωνίας.