Επίσκεψη στην πυρόπληκτη Νέα Αγχίαλο, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές, μαζί με τον, πρόεδρο και μέλη του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Βόρειας Εύβοιας, προκειμένου να στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από την πυρκαγιά, στο Δήμο Βόλου, και στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους παραδόθηκαν 50 τόνοι ζωοτροφών. Στη συνέχεια, ο υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Βόλου, με τον δήμαρχο Βόλο, κ. Αχιλλέα Μπέο, το δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, και στελέχη της δημοτικής αρχής του Βόλου.

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους κτηνοτρόφους από τη Βόρεια Εύβοια, με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια μετά τις πυρκαγιές του 2021. Η κίνησή τους είναι ουσιαστική και ιδιαίτερα αλληλέγγυα, καθώς προέρχεται από κτηνοτρόφους που έχουν βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση. Βρέθηκαν στην ίδια δύσκολη θέση και με την αρωγή του κράτους, στάθηκαν στα πόδια τους και δημιούργησαν ξανά», είπε ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και πρόσθεσε:

«Όπως θα κάνουμε και στη Μαγνησία και στη Νέα Αγχίαλο, αλλά και στις άλλες περιοχές. Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, και το Νίκο Σιούτη για τη σημαντική προσφορά του στους κτηνοτρόφους των περιοχών μας, τόσο στα όρια του Δήμου Βόλου, όσο και στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Μία ακόμα σημαντική προσφορά σε ζωοτροφές, ώστε να καταφέρουν οι κτηνοτρόφοι σε Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο, Νέα Αγχίαλο, Βελεστίνο και αλλού να καλύψουν τις πρώτες τους ανάγκες».