Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εκριζώσουν την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών έδωσε ο υφυπουργός Χρήστος Κέλλας ο οποίος επισκέφθηκε χωριά της Πίνδου.

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος διαφέρει από τους προηγούμενους για τον κτηνοτροφικό κόσμο της πατρίδας μας, λόγω της εμφάνισης της νόσου της πανώλης. Εμείς, ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνουμε από την πρώτη στιγμή το ανθρωπίνως δυνατόν, για να περιορίσουμε και να εκριζώσουμε τη νόσο. Από εδώ, ψηλά από τα βλαχοχώρια, που χτυπά η καρδιά της κτηνοτροφίας, διαμηνύουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των κτηνοτρόφων και θα στηρίξουμε με κάθε μέσο τις πληγείσες εκτροφές, ώστε η κτηνοτροφία μας, που είναι πυλώνας της εθνικής οικονομίας, να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης. Είμαι σίγουρος πως με αφοσίωση στο σπουδαίο έργο που μας έχουν εμπιστευθεί οι πολίτες και πίστη στις δυνάμεις του λαού μας θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, οδηγώντας τη χώρα μας στην πρόοδο και την ευημερία, που της αξίζουν» δήλωσε. 

Ο υφυπουργός, ενόψει της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, επισκέφτηκε τη Σμίξη, τη Σαμαρίνα, το Περιβόλι και την Αβδέλλα, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις και αντάλλαξε ευχές με κατοίκους των ορεινών περιοχών, δηλώνοντας σχετικά: «Ο Δεκαπενταύγουστος, το "Πάσχα του καλοκαιριού" ή το "Πάσχα των Βλάχων", όπως είθισται να λέμε, είναι μια γιορτή αναπόσπαστα δεμένη με την παράδοση, τη θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και, βέβαια, με την πίστη μας. Οι Βλάχοι της Πίνδου και της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ο απανταχού ελληνισμός, γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου και τιμούμε την Παναγία, τη μητέρα του Θεού και προστάτιδα του γένους μας. Η γιορτή της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου έχει ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό τόσο για την Ορθοδοξία, όσο και για τον Ελληνισμό. Οι Έλληνες αντλούμε δύναμη και ελπίδα από την πίστη μας στην Παναγία. Αυτή η πίστη είναι, άλλωστε, που μας κρατά όρθιους στις δύσκολες στιγμές».