Χρηστίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει fake politics με fake news

by MANIFESTO

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Παύλο Χρηστίδη ο οποίος μιλώντας στο Κανάλι-1 έκανε λόγο για το παλιό, «μια παρακμή που όσο βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα όπως δεν προσέφερε και όταν ήταν στη θέση της κυβέρνησης».

Τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχασε την ευκαιρία του 2015 ως το 2019,  κάνει διαρκώς αναφορές στο διχαστικό παρελθόν, είναι δομικά εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες και προφανώς αναφέρομαι στην ηγετική του ομάδα που πορεύεται και τοποθετείται με ακραίους όρους,  που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που θέλει σήμερα η  κεντροαριστερά, η σοσιαλδημοκρατία, η προοδευτική παράταξη».

«Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονειρευόμαστε εμείς για μια προοδευτική παράταξη, η οποία τραβάει την χώρα μπροστά, κάνει βήματα που δίνουν προοπτική στον Έλληνα πολίτη ανεξαρτήτου φύλου, καταγωγής ακόμα και κομματικής επιλογής, γιατί αυτά τα έκανε το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες επιτυχημένα και νικηφόρα ενώνοντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Αυτό, λοιπόν, δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι μια νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη με πρωταγωνιστική δυναμική και γι’ αυτό εμείς εργαζόμαστε. Με λογικές fake news κάνεις και fake politics και όταν κάνεις fake politics δεν μπορείς να εμπνεύσεις τον κόσμο» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της GPO εκτίμησε πως «αποτυπώνει την δεξαμενή των ψηφοφόρων των κομμάτων και αυτή είναι διπλάσια από το 6,7% της πρόθεσης ψήφου του Κινήματος Αλλαγής. Παράλληλα στη δημοσκόπηση της GPO προσδιορίζεται καθαρά ότι η Φώφη Γεννηματά θεωρείται η κατεξοχήν κεντρώα του πολιτικού συστήματος και ότι οι πολίτες επιλέγουν το Κίνημα Αλλαγής ως τον γνήσιο εκφραστή της σοσιαλδημοκρατίας, επιθυμώντας να το ξαναδούν ως διάδοχο του ΠΑΣΟΚ, και ισχυρό πόλο της χώρας».

«Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι ο κόσμος θέλει να δει το Κίνημα απέναντι στη ΝΔ και φαίνεται  ξεκάθαρα πια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να το πετύχει αυτό  και είναι εμφανές σε όλους μέρα με τη μέρα.  Η Φώφη Γεννηματά δείχνει ότι είναι αυτή με το πιο κεντρώο προφίλ από όλους, το Κίνημα Αλλαγής έχει δυνητική ψήφο που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 12,5 % και αυτό είναι 4 μονάδες μεγαλύτερο από την προηγούμενη φορά που είχε γίνει αντίστοιχη έρευνα. Προσδιορίζεται πια από τον κόσμο ότι χρειάζεται ένας άλλος πόλος που πρέπει να κάνει σοβαρή, υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση που να κυριαρχεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως αποτυπώνεται- δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Έχασε 4 μονάδες και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος αναζητά μια διαφορετική φωνή την οποία εμείς ευελπιστούμε να αποτελέσουμε όποτε γίνουν εκλογές. Αυτοί που χρησιμοποίησαν αφοριστικούς λόγους όταν ήρθαν στην κυβέρνηση έκαναν ακριβώς τα ίδια πράγματα με τους προηγούμενους» είπε.

Ερωτώμενος για τα εσωκομματικά του κινήματος, ο κ. Χρηστίδης ξεκαθάρισε ότι, όλες οι δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής είναι αφοσιωμένες και αφιερωμένες στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ειδικότερα τόνισε ότι στο τελευταίο πολιτικό συμβούλιο πριν από ένα μήνα που διεξήχθη, αποφασίστηκε ότι οι διαδικασίες θα  γίνουν κανονικά, θυμίζω ότι το καταστατικό μας προβλέπει διαδικασίες στο τέλος του χρόνου και θα έχουμε μια κεντρική επιτροπή το φθινόπωρο, η οποία θα είναι η εναρκτήρια της διαδικασίας. Δεν υπάρχει προηγούμενο, να έχει ανοίξει σε άλλο κόμμα, συζήτηση για τα εσωτερικά του ένα χρόνο πριν την ανάδειξη ηγεσίας.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα