Η συνέχιση των επιθέσεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη δεν θα επιτύχει κανέναν στόχο για τους επιτιθέμενους και δεν θα επηρεάσει την απόφαση της Υεμένης να δείξει την υποστήριξή της για τη Γάζα, ανέφερε σήμερα σε μια δήλωση ο εκπρόσωπος των Χούθι Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ. Ο Αμπντουλσαλάμ πρόσθεσε πως δεν θα είναι εύκολο να καταστραφούν οι στρατιωτικές ικανότητες της Υεμένης, οι οποίες έχουν αποκατασταθεί στη διάρκεια χρόνων σκληρού πολέμου.

Νωρίτερα, στην αντεπίθεση προειδοποίησαν ότι θα περάσουν οι Χούτι που δεσμεύτηκαν ότι θα ανταποδώσουν τα αμερικανικά και βρετανικά αεροπορικά πλήγματα κατά στόχων στην Υεμένη, μετά τις επιθέσεις των ανταρτών σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά ιρανικών επίλεκτων δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων σε Συρία και Ιράκ, ως αντίποινα για την επίθεση σε αεροπορική βάση στην Ιορδανία, με αποτέλεσμα των θάνατο 3 Αμερικανών στρατιωτών.

Με βάση όσα είναι γνωστά, η χθεσινή ήταν η τρίτη κοινή επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου εναντίον των Χούτι στην Υεμένη. Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μόνες αρκετές άλλες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ανταρτών.