Κατά ισραηλινής πόλης στόχευσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσής τους. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η οργάνωση των Χούθι της Υεμένης πραγματοποίησε στρατιωτική επιχείρηση προς την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους.

Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Arrow» που διαθέτει, αναχαίτισε επιτυχώς έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε σε ισραηλινό έδαφος σήμερα στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Ξανά στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν 

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί εκ νέου τη Μέση Ανατολή από την Κυριακή 4 έως την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου. Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Μπλίνκεν μεταβαίνει στην περιοχή, προκειμένου να εργαστεί για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και για να διασφαλίσει μια ανθρωπιστική παύση στη Γάζα.

Ο Μπλίνκεν, πιο συγκεκριμένα, θα μεταβεί κυρίως στο Κατάρ και στην Αίγυπτο, δηλαδή σε χώρες που ενεργούν ως διαμεσολαβητές, όπως και στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και στη Σαουδική Αραβία. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι θα είναι το πέμπτο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή από τότε που άρχισε η σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023.