Χατζηδάκης: Θα υπάρχει συνεχώς ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα

12
ΑΠΕ-ΜΠΕ

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «θα υπάρχει συνεχώς και αδιαλείπτως ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα».

«Εμείς δεν μπορούμε να κλείσουμε. Οι υπάλληλοι των εταιρειών θα δουλεύουν και με μία αυτοθυσία», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι λαμβάνονται και όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Χαρακτήρισε «θετική είδηση μέσα στην καταιγίδα» ότι η ελληνική κυβέρνηση απαλλάχθηκε από τη μεταμνημονιακή δέσμευση για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ  το 2020 και ότι εξασφάλισε όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης πλήρη δημοσιονομική ευελιξία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας πρωτίστως στην υγεία των πολιτών και στην οικονομία, μετά τη χθεσινή (16/3) συνεδρίαση του Eurogroup.

«Ελπίζω να το αντιμετωπίσουν θετικά οι αγορές και να υπάρχει ανάσα στις επιχειρήσεις» είπε στη συνέχεια.

Ο υπουργός Ενέργειας είπε για την επιδημία του κορωνοϊού ότι είναι μία καταστροφή που έχει να κάνει με την δημόσια υγεία και «δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει αυτή η κρίση».

«Το μεγαλύτερο βάρος είναι η αντιμετώπιση της κρίσης για να φύγει από πάνω μας το νέφος του τρόμου και την αμφιβολίας από πάνω για την οικονομία αλλά και για την ψυχολογία μας», κατέληξε.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr