Σκωπτική απάντηση τους«κήρυκες του μηδενισμού» σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας δίνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανάρτηση ο Κωστής Χατζηδάκης παραθέτει πίνακα με στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι το δεύτερο τρίμηνο η Ελλάδα είχε το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας έτσι απάντηση στα αβάσιμα πυρά της αντιπολίτευσης κατά της οικονομικής πολιτικής, αποκρύπτοντας μάλιστα ανάλογα στοιχεία και άλλα που δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν είναι απλά η οικονομία του τουρισμού, αλλά μια δυναμική οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βιομηχανική και μεταποιητική παραγωγή στη χώρα μας έχει αυξηθεί κατά 2 μονάδες τα τελευταία 5 χρόνια, προσεγγίζοντας το 14% του ΑΕΠ.

Χαρακτηριστικά είναι και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που καταγράφουν ότι σημαντική αύξηση κατά 2,3% παρουσίασε ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο β' τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023, ενώ σε τριμηνιαία βάση, σε σύγκριση με το α' τρίμηνο 2024 το ΑΕΠ αυξήθηκε 1,1%. Στο α' τρίμηνο, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 2,1% σε ετήσια και κατά 0,8% σε τριμηνιαία βάση.

«Το 2ο τρίμηνο είχαμε το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Φαντάζομαι αδιάφορο για τους κήρυκες του μηδενισμού…», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός.