Δεν υπάρχει περίπτωση αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης στα 68 χρόνια, ξεκαθάρισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

“Όχι γιατί είμαστε καλοί άνθρωποι και θέλουμε να προλάβουμε λαϊκές αντιδράσεις ή επειδή είμαστε πριν από τις εκλογές, αλλά γιατί  με τον κορωνοϊό είχαμε μια μείωση του προσδόκιμου της ζωής ακριβώς επειδή είχαμε θανάτους πέραν των κανονικών τάσεων. Επομένως, παρότι υπάρχει αυτή η ρύθμιση και προ του νόμου Κατρούγκαλου, από τα πρώτα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας, δεν υπάρχει στον ορίζοντα ένα τέτοιο θέμα.

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν περαιτέρω. Όπως εξήγησε έχουν ήδη μειωθεί 4,4 ποσοστιαίες μονάδες. “Είχαμε πει ότι θα μειωθούν κατά 5 και από εδώ και πέρα θα μειωθούν περαιτέρω για τον εξής λόγο, έχει εισαχθεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Η ψηφιακή κάρτα πέρα από το ότι αποτελεί εγγύηση για το ωράριο του εργαζομένου, για την πληρωμή των υπερωριών του είναι ένας τρόπος σύλληψης της παραβατικότητας από την πλευρά των εργοδοτών. Συλλαμβάνοντας την παραβατικότητα θα μπορέσουμε να έχουμε και παραπάνω ασφαλιστική ύλη και με αυτο τον τρόπο θα μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω και με ένα τρόπο απολύτως υγιή τις ασφαλιστικές εισφορές”.

Ερωτηθείς για μείωση του ΦΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως είναι συνάρτηση της οικονομίας και της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Τέλος ο υπουργός ανακοίνωσε πως η ψηφιακή κάρτα εργασίας επεκτείνεται στα ΕΛΤΑ και στην Hellenic Train. “Είναι δέσμευση του πρωθυπουργού ότι αυτό το μέτρο που εφαρμόζεται στον ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί και στο δημόσιο και ήδη εμείς ως υπουργείο Εργασίας που είμαστε αρμόδιοι για τις ΔΕΚΟ το προωθούμε και μάλιστα από την μεθεπόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει να παίρνει σάρκα και οστά και στις ΔΕΚΟ. Στα ΕΛΤΑ και προσπαθούμε να το κάνουμε και στην Hellenic train και στον ΟΣΕ”, τόνισε.