Το ερώτημα αν «υπάρχει άγνοια ή εσκεμμένη απόπειρα παραποίησης των πραγματικών δεδομένων» θέτει μέσα από «tomanifesto» ο Χάρης Θεοχάρης με αφορμή την πρόσφατη αναφορά της Εφης Αχτσιόγλου για τα φορολογικά έσοδα και τη φορολόγηση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Τουρισμού τονίζει ότι την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «οι δημοκρατικοί θεσμοί υπέστησαν βαριά κακοποίηση».
Στη Βίκυ Πολύζου
Ποιο συμπέρασμα βγάλατε από την 86η ΔΕΘ;
Τα δικά μου συμπεράσματα δεν διαφέρουν, όπως πιστεύω, από εκείνα οποιουδήποτε Ελληνα πολίτη: η χώρα έχει μια σταθερή κυβέρνηση, με έναν πρωθυπουργό που αντιμετωπίζει κατά μέτωπον τα προβλήματα και κυρίως αφουγκράζεται διαρκώς τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Στον αντίποδα, απέναντι στη σοβαρότητα και τη συνέπεια της Νέας Δημοκρατίας, τις θεμελιώδεις αρετές μιας υπεύθυνης κυβέρνησης που εκπροσωπεί υποδειγματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπάρχει μια απελπισμένη αντιπολίτευση. Και τη χαρακτηρίζω απελπισμένη, διότι αποτυγχάνει σταθερά να προκαλέσει φθορά στη Νέα Δημοκρατία, παρά την ακραία διχαστική ρητορική, την πόλωση στην οποίαν επενδύει προσωπικά ο κ. Τσίπρας, την κατασυκοφάντηση όχι μόνο του κυβερνητικού έργου αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά. Ολα αυτά τα τεχνάσματα πέφτουν στο κενό, καθώς ο πρωθυπουργός εξουδετερώνει με έργα και χειροπιαστά, ουσιώδη μέτρα τις άδικες επιθέσεις εις βάρος του. Σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν αναλώθηκε σε πυροτεχνήματα και στείρα παροχολογία. Σε αυτά, άλλωστε, την αυθεντία κατέχει ο κ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, εν όψει μάλιστα ενός χειμώνα ο οποίος προμηνύεται ιδιαίτερα «βαρύς» και δύσκολος. Εν αντιθέσει με τις κούφιες μεγαλοστομίες του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως πάντα, καλλιεργεί τα λεφτόδεντρα στον ουτοπικό παράδεισο του Αλέξη Τσίπρα, το πλέγμα όλων των μέτρων που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είναι κοστολογημένο έως το τελευταίο ευρώ.
Γιατί η ΝΔ κατηγορεί για τοξικότητα τον κ. Τσίπρα;
Με την τοξική ρητορική του ο κ. Τσίπρας δεν κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να μας υπενθυμίζει, σχεδόν καθημερινά, από τι γλιτώσαμε. Ωστόσο, προσωπικά θλίβομαι καθώς αναλογίζομαι τη ζημιά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πολιτικά ήθη, δηλητηριάζοντας εσκεμμένα την ατμόσφαιρα του δημοσίου διαλόγου. Καταιγισμός από fake news, οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία μέσω πληρωμένων troll στο Διαδίκτυο, ακόμη και ποινικά επιλήψιμη χυδαιολογία, διαρκής διαστρέβλωση της αλήθειας κ.ο.κ. Δυστυχώς για τον τόπο, αυτό είναι το οπλοστάσιο του κ. Τσίπρα. Βέβαια, στον μηχανισμό εκτόξευσης λάσπης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να προστεθούν και οι εξόφθαλμες γκάφες – αν υποθέσουμε ότι δεν υποκρύπτουν δόλια πρόθεση παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη σύγχυση της κας Αχτσιόγλου, η οποία μπέρδεψε τα φορολογικά έσοδα με την καθαυτήν φορολόγηση. Ακούγοντας τη «σκιώδη υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ» να συγχέει δύο τόσο στοιχειώδη μεγέθη, τι μπορεί να σκεφτεί ο Ελληνας πολίτης; Υπάρχει άγνοια ή εσκεμμένη απόπειρα παραποίησης των πραγματικών δεδομένων; Στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του σε υποσχέσεις που, ακόμη και εάν διέθετε ικανότητες μάγου, δεν θα μπορούσε ποτέ να εκπληρώσει.
Πώς σχολιάζετε την παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα ότι γνώριζε για την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα;
Για εμάς, την κυβέρνηση και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα. Απλώς, επιβεβαιώνεται αυτό που ήδη έχει καταστεί σαφές και τεκμηριώνεται ποικιλοτρόπως, ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοκρατικοί θεσμοί υπέστησαν βαριά κακοποίηση. Φυσικά και ο κ. Τσίπρας παρακολουθούσε έναν από τους εκλεκτούς συνεργάτες του – και πολλούς άλλους φαντάζομαι. Αυτά τα βαρύτατα παραπτώματα, όμως, δεν φαίνεται να εμποδίζουν καθόλου τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αφενός να ψεύδεται, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του ότι επί των ημερών του η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε κανένα υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο· αφετέρου, ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό ώστε να παριστάνει τον τιμητή, προχωρώντας σε θορυβώδη σπέκουλα κατά της κυβέρνησης για το ζήτημα των επισυνδέσεων. Για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί ολοκληρωμένα και πειστικά, όχι με λόγια και υπεκφυγές όπως ο κ. Τσίπρας, αλλά με δραστικά μέτρα για την εξυγίανση και την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ.
Σας προβληματίζουν οι συνεχιζόμενες απειλές των Τούρκων;
Εξυπακούεται πως ανησυχώ και προβληματίζομαι με τη συμπεριφορά του κ. Ερντογάν και του επιτελείου του. Φυσικά και αναρωτιέμαι, όπως και κάθε συμπολίτης μου, τι επιδιώκει ο Τούρκος πρόεδρος με τις αλλεπάλληλες εμπρηστικές δηλώσεις του. Ωστόσο, παρατηρώ τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, η οποία τείνει να περιθωριοποιεί και να απομονώνει την Τουρκία. Την ίδια στιγμή, η δυναμική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, οι «κόκκινες γραμμές» που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και, κυρίως, η συνεπής προσπάθεια που καταβάλλει ο πρωθυπουργός να εκθέτει διεθνώς τον εντελώς αβάσιμο αναθεωρητισμό του κ. Ερντογάν αποτελούν απόδειξη ότι η χώρα μας έχει εγκαταλείψει οριστικά την εσωστρέφεια και την ηττοπάθεια. Η Ελλάδα ορθώνει ανάστημα απέναντι στους λεονταρισμούς της Τουρκίας, προβάλλοντας τους άρρηκτους δεσμούς της με τη Δύση αλλά και αυτήν καθαυτήν την πολεμική υπεροπλία της.