Πρωταθλήτρια στις επενδύσεις χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος είπε ότι το ποσοστό αύξησης τους έχει φτάσει το 40%.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι «έχουμε περάσει μια δεκαετή κρίση, μια πολύ δύσκολη περίοδο, στην οποία οι επενδύσεις κατέρρευσαν. Κατέρρευσαν ακριβώς επειδή η οικονομική κατάσταση δεν ήταν τέτοια που να επέτρεπε να υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες ώστε να μπορέσει κάποιος να τις σκεφτεί, να τις επιλέξει και τελικά να επενδύσει. Αυτό συνέβαινε και για τους Έλληνες, οι οποίοι βέβαια περάσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις και ενδεχομένως δεν υπήρχαν ούτε τα κεφάλαια για να κάνει κάποιος επένδυση. Από την άλλη ίσχυε και για τους ξένους, διότι ήταν μια περίοδος στην οποία η χώρα μας ήταν συνδεδεμένη με όλους τους αρνητικούς συνειρμούς σε σχέση με την ικανότητά της να προσελκύει επενδυτές» είπε ο Χάρης Θεοχάρης.

«Αυτό έχει αλλάξει. Το τελευταίο διάστημα οι επενδύσεις -ενώ στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μείνει στάσιμες, 1% αύξηση είχαν σε απόλυτο ποσό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 40%. Συνεπώς, από την άποψη της αύξησης η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια. Επίσης, εάν δούμε τις επενδύσεις σε όλους τους υπόλοιπους τομείς πλην των ακινήτων, η χώρα μας βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο τα τελευταία τρία χρόνια που έχει βρεθεί ποτέ. Εκεί που υστερούμε αυτή τη στιγμή είναι σε επενδύσεις ακινήτων. Αυτές λείπουν. Και αυτό σε κάποιο βαθμό -δεν είναι το μόνο- εξηγεί και την άνοδο όλων αυτών των τιμών και των επιτοκίων στη Στέγη, είτε ενοικίων είτε τιμών αγοραπωλησίας, ακριβώς επειδή για χρόνια δεν έχουμε επενδύσεις σε κατοικίες και οι ανάγκες είναι μεγάλες» πρόσθεσε.