Γράφει ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

 

Δύο πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση καθήκοντος. Το αστείο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι δηλώνουν αθώοι! Υποτίθεται ότι σέβονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά μόνο όταν αυτές τελούν υπό τις οδηγίες τους: διαφορετικά πρόκειται για πολιτική δίωξη!

Ισως γιατί, σύμφωνα με τον δικό τους κώδικα ηθικής, πιστεύουν ότι επιτέλεσαν το καθήκον τους στο ακέραιο έναντι των… αντιδραστικών κύκλων που είχαν σκοπό να υπονομεύσουν τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

Κατ’ αυτούς η αμετάκλητη καταδίκη τους αποτελεί τίτλο τιμής γιατί αυτό που ο νόμος θεωρεί παράβαση καθήκοντος είναι για κείνους επαναστατική πράξη. Ως αγωνιστής της Αριστεράς ο ένας θέλησε να αναδιατάξει τον τηλεοπτικό χάρτη ώστε να θέσει υπό τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ την ενημέρωση. Ενώ ο άλλος, ως υπεράνω υποψίας δεξιός στην υπηρεσία της Αριστεράς, να θέσει τους δικαστές υπό τον έλεγχο του κόμματος.

Και οι δύο έπραξαν το καθήκον τους ως υπουργοί της κυβέρνησης με συγκεκριμένες οδηγίες: να διαλύσουν τον Τύπο και τη Δικαιοσύνη ώστε στη συνέχεια να εξοντώσουν με άνεση τους πολιτικούς αντιπάλους τους.

Για τη Δημοκρατία ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι ένοχοι. Για τον ΣΥΡΙΖΑ «είτε με το καλό είτε με το άγριο» είναι παραβάτες… εκ καθήκοντος. Υπάρχει όμως κι ένα ερώτημα κρίσεως: Μόνοι τους έπαιρναν τις αποφάσεις;