«Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει συνιστώσα αν παραμείνει μικρό κόμμα» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων και διεκδικητής της προεδρίας Χάρης Δούκας απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος, μιμούμενος τον αείμνηστο πρώην πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, είπε ότι παρέλαβε κόμμα και δεν θα παραδώσει συνιστώσα. 

Σε συνέντευξη του στο MEGA, ο Χάρης Δούκας είπε ότι υπό την ηγεσία του το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να μεγαλώσει και πρόσθεσε ότι στόχος του κόμματος δεν θα είναι να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά να κερδίσει τις εθνικές εκλογές και να κυβερνήσει.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν φάνηκε αρνητικός σε συνεργασίες με άλλα κόμματα όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Θα συνεργαστούμε και με τον κ. Μητσοτάκη αν χρειαστεί για να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών. Η συνεργασία είναι βασικό θεμέλιο στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ανάπτυξη. Σε καμία περίπτωση όμως συζητήσεις κορυφής, αλλά συζητήσεις βάσης. Λίγο κόσμο ενδιαφέρει τι θα συζητήσω εγώ με τον κ. Κασσελάκη. Συζητήσεις βάσης στις γειτονιές χρειάζονται και επιδιώκουμε. Θα συνεργαστούμε με όλους για να λύσουμε προβλήματα. Και με τον κ. Μητσοτάκη θα συνεργαστούμε αν χρειαστεί. Θα συζητήσουμε στην πράξη, πώς θα λύσουμε προβλήματα. Και θα συγκρουστούμε. Δεν θα φοβηθούμε». 

Ο Χάτρης Δούκας είπε ότι δεν πιστεύει στους μεσσίες και ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ανοιχτό κόμμα, ένα «Κίνημα, με το Κ κεφαλαίο» ενώ πρόσθεσε ότι στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσει βουλευτική έδρα παραμένοντας δήμαρχος. «Πέρσι τέτοια εποχή ήμουνα καθηγητής στο Πολυτεχνείο. Δεν ήξερα ότι θα διεκδικούσα την Αθήνα. Πήρα μια μεγάλη ευθύνη. Και παίρνω και τώρα μια μεγάλη ευθύνη. «Με ενδιαφέρει και ο δήμος και το ΠΑΣΟΚ» είπε.

Για τις επιθέσεις που δέχεται όσον αφορά τον πιθανό διπλό ρόλο του ως δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας είπε ότι «πρόκειται για ωμή παρέμβαση ξένων δυνάμεων που δείχνουν και ένα μεγάλο άγχος» και έκανε λόγο για επανεκκίνηση της δημοκρατικής παράταξης. «Το είδαμε στην Αγγλία, το είδαμε στη Γαλλία. Με ατζέντα για οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη κατεβαίνουμε» είπε. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης προφανώς μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία και πρόσθεσε ότι σέβεται τη στήριξη που έλαβε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Και εγώ τον πίστεψα και τον στήριξα. Τα κόμματα έχουν διαδικασίες, δεν λειτουργούν σαν παρέα. Παίρνω την ευθύνη. Είναι μεγάλη η ευθύνη. Και προχωρώ. Δεν με ενδιαφέρει αν θα ξοδέψω τώρα το πολιτικό μου κεφάλαιο. Χρειάζονται μέτωπα για να νικήσουμε τα προβλήματα Παίρνω ευθύνη τώρα και για να είμαι εντάξει με όσους με ψήφισαν».