Χαιρετίζει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ο ΣΕΟ

31

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου χαιρετίζει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου
Κατανάλωσης που άδικα προκατέβαλαν τα μικρά οινοποιεία της Χώρας.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του “με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών περί φορολογικής μεταρρύθμισης το οποίο ψηφίστηκε χθες (6.12.2019), παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής του Ε.Φ.Κ. που βεβαιώθηκε και προεισπράχθηκε από μικρούς οινοπαραγωγούς χωρίς φορολογική αποθήκη και εφόσον δεν έχει συμψηφιστεί ή επιρριφθεί την κατανάλωση μέχρι την 31.12.2018”.

Τονίζεται επίσης ότι “διαγράφονται οι αντίστοιχες βεβαιώσεις ποσών που δεν εισπράχθησαν. Σύμφωνα μάλιστα με την αιτιολογική έκθεση η εν λόγω ρύθμιση είναι απόρροια της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατόπιν της αίτησης ακύρωσης που σύσσωμος ο κλάδος (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ) είχε ασκήσει. Ένας από τους βασικούς λόγους ακύρωσης που έγιναν δεκτοί ήταν, υπενθυμίζουμε, το καθεστώς των μικρών οινοπαραγωγών που κρίθηκε παράνομο στο σύνολό του”.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου συγχαίρει τον Πρωθυπουργό για την υλοποίηση της δέσμευσης του αυτής, τονίζοντας ότι ο Σ.Ε.Ο. επιδιώκει την αγαστή συνεργασία με κάθε Κυβέρνηση, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr