Τον Ευάγγελο Αντώναρο έβαλε στο στόχαστρο του ο Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με το διαβόητο κεφαλοκλείδωμα που έκανε ο κύριος Αντώναρος, στον φρουρό του «μπουζουκτσίδικου», κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι η αποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, δε χαρακτηρίζεται ως διάσπαση. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «διάσπαση θα ήταν αν υπήρχε μια μεγάλη πολιτική ομάδα, που συγκρουόταν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο όμως της ιδεολογίας και της πολιτικής που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο χώρος που είναι συγγενής του, που έπρεπε να ανήκει, που ανήκε στο παρελθόν -και σε μεγάλο κομμάτι, σε αυτά που έλεγε όσο ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-, είναι στη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι στην προοδευτική παράταξη».

Ο κύριος Σπίρτζης συνέχισε λέγοντας ότι «οι συμπεριφορές και τα πρόσωπα που ήταν γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη, δεν ήταν άνθρωποι που σηματοδοτούν την προοδευτική παράταξη. Και αυτά που έλεγε και το στυλ που εξέπεμπε όλο αυτό το διάστημα, δεν είχε καμία σχέση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την πολιτική καταγωγή ανθρώπων που συγκρότησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, ούτε με το ΚΚΕ, ούτε με το ΚΚΕ Εσωτερικού, ούτε με το ΠΑΣΟΚ. Με κανέναν απ' αυτούς. Ήταν άλλο πράγμα. Και νομίζω ότι τα θλιβερά γεγονότα που είδαμε τις ημέρες του συνεδρίου και τις θλιβερές αυτές συμπεριφορές, από συγκεκριμένα στελέχη δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, το έδειξαν αυτό. Αυτό ήταν πιο κοντά στους ανθρώπους που ήταν παρακρατικοί επί ΕΡΕ, παρά στον ΣΥΡΙΖΑ (...) έχετε δει εσείς ποτέ - έχουν γίνει διασπάσεις πολύ βαριές, με πολύ μεγάλες διαφορές. Εγώ δεν είδα κάποιον να κάνει κεφαλοκλείδωμα».

Στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι το λέει για τον κύριο Αντώναρο, ο κύριος Σπίρτζης είπε «για όποιον το έκανε. Δεν είναι προσωπικά αυτά τα (σχόλια)». Στο ερώτημα το δημοσιογράφου εάν είχε συμπεριφορά παρακρατικού, ο κύριος Σπίρτζης είπε «Βεβαίως. Μα έχετε δει σε ένα κόμμα που γίνεται διάσπαση και στη Νέα Δημοκρατία ακόμα (...) είδατε σε κάποια πολιτική διαδικασία, να κάνουν στελέχη κεφαλοκλείδωμα; Μα, για το όνομα του Θεού». Ίσως, αντί να «πέφτει από τα σύννεφα» ο κύριος Σπίρτζης, να έπρεπε να δώσει λίγο περισσότερη προσοχή στο τι γράφουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ -ήδη από το 2012-, όπου υπόσχονταν κρεμάλες και«πηγάδες» (του Μελιγαλά). Αυτό το χρυσαυγήτηκης μορφής τέρας, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το εξέθρεψε.

Μπορεί σε διασπάσεις να μην έχουμε δει κεφαλοκλειδώματα, αλλά επιθέσεις με γροθιές σε πολιτικούς αντιπάλους, έχουμε δει κατά την περασμένη δεκαετία, όπως για παράδειγμα εναντίον του Κωστή Χατζηδάκη. Οπότε, ας μην κάνει την «άσπιλη παρθένο» η Αριστερά, διότι έχει τεράστιες ευθύνες. Η ειρωνεία βέβαια, είναι ότι ο κύριος Αντώναρος, έχει μάλλον πιο «αριστερό DNA» από τον κύριο Σπίρτζη. Ο πατέρας του Ευάγγελου Αντώναρου, ήταν ο Αρχέλαος Αντώναρος, ο οποίος έκανε πολιτικά σκίτσα για τον Ριζοσπάστη του ΚΚΕ! Ο κύριος Αντώναρος δηλώνει Κεντρώος, ενώ κατά τον ίδιο, προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία λόγω της διεύρυνσης προς το Κέντρο, την οποία έκανε ο Κώστας Καραμανλής.

Ο Πέτρος Παππάς είναι ένα... «ελαφρύ» πρόσωπο

Από τα βέλη του κυρίου Σπίρτζη δε γλίτωσε ούτε ο Πέτρος Παππάς, καθώς στην προτροπή του δημοσιογράφου να σχολιάσει τη δήλωση του κυρίου Παππά, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικό μόρφωμα εκτός δημοκρατικού τόξου», καθώς και ότι οι κατηγορίες αυτές σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «δε θα σχολιάσω τον Πέτρο Παππά». Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι αυτό που είπε είναι πάρα πολύ βαρύ, ο κύριος Σπίρτζης είπε «αν είναι βαρύ κάτι, ή ελαφρύ, σχετίζεται και με το πρόσωπο που το λέει. Αυτή είναι η απάντηση. Δεν το θεωρώ τόσο βαρύ για να το σχολιάσω - αυτή τη δήλωση».

Θα πρέπει πάντως να ξεκαθαρίσει τι προσδίδει βαρύτητα σε ένα πολιτικό πρόσωπο. Ποιο δηλαδή, είναι το μέτρο σύγκρισης, η «ζυγαριά». Προφανώς, αυτό δεν πρέπει να είναι ένα αυθαίρετο μέτρο, όπως για παράδειγμα το «αριστερόμετρο», αλλά κάτι μετρήσιμο. Όπως για παράδειγμα, η κοινωνική αποδοχή. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Πέτρος Παππάς εξελέγη βουλευτής, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης απέτυχε. Διότι κύριε Σπίρτζη, είναι πολύ βολικό να απορρίπτουμε την όποια κριτική, επιτιθέμενοι στο πρόσωπο που την κάνει, απαξιώνοντας το επιχείρημα δια της αποδόμησης του προσώπου (ad hominem). Αλλά θα πρέπει να φροντίζετε -τουλάχιστον-, να το κάνετε εναντίον προσώπων στα οποία δεν υστερείτε σε μετρήσιμους τομείς, όπως για παράδειγμα στην κοινωνική αποδοχή. Και αυτό το λέμε για να μπορείτε στο μέλλον να διαφυλάσσετε την αξιοπιστία σας.