Σήμερα συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 36χρονο Αντώνη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon δεν του επέτρεψαν να επιβιβαστεί στο πλοίο και τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Η σορός του άτυχου 36χρονου έφτασε στην Κρήτη νωρίς το πρωί. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο, τόπο καταγωγής και κατοικίας του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, το κλίμα στην περιοχή εξακολουθεί να είναι βαρύ, με τους συμπολίτες του άτυχου 36χρονου να μην μπορούν ακόμη να πιστέψουν όσα απάνθρωπα οδήγησαν στο θάνατό του, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η σορός του 36χρονου Αντώνη θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 11 το πρωί.

Καρατομήσεις στο Λιμενικό

Σημειώνεται ότι εντολή προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γιώργου Αλεξανδράκη για απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά,του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος, αλλά και την παραπομπή σε πειθαρχικό έλεγχο τεσσάρων στελεχών του λιμενικού, ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την παράδοση του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά στις 05-09-2023.

Ακόμη, ο υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του λιμενικού σώματος από υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου «Blue Horizon» συνεχίζεται.