«Μη φύγουμε από τη γαλάζια αλαζονεία και πάμε στην πράσινη», σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Χριστίνα Κοραή. Η συζήτηση αφορούσε τη νίκη του Χάρη Δούκα, την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ερμηνεύουν ως νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, αντί για συνασπισμό ολόκληρης της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβερνητικής επιλογής, με την αποχή να αγγίζει το 70%. Η κυρία Αυγέρη σε αντιδιαστολή με τον κύριο Σπίρτζη, δεν συμπεριέλαβε στο σχήμα της «κυβερνώσας Αριστεράς» το ΠΑΣΟΚ, παρά μονάχα τις ακροαριστερές παραφυάδες οι οποίες δεν εκπροσωπούνται καν στο κοινοβούλιο.

Παρά ταύτα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν «πράσινη αλαζονεία» από τις πρώτες ώρες της νίκης του Χάρη Δούκα, γεγονός που καθιστά σχεδόν θνησιγενές το project ΓΑΠ, Σπίρτζη και «λοιπών προοδευτικών δυνάμεων» για κοινό ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, αφού είναι βέβαιο ότι κανείς εκ των δυο αρχηγών θέλει να γίνει υπαρχηγός του άλλου. Μοιραία θα στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου, καθώς ο «ζωτικός χώρος» που αποζητούν οι δυο νέοι αρχηγοί, είναι ακριβώς ο ίδιος. 

Η δήλωση της Αυγέρη

Χριστίνα Κοραή: «Η επόμενη ημέρα: παρακολουθήσαμε όλοι το Tik Tok του Στέφανου Κασσελάκη από τη Νέα Υόρκη, μιλάει για ακομπλεξάριστους προοδευτικούς που πρέπει να ενωθείτε, αλλά πώς θα ενωθείτε; Θα γίνει ο κύριος Ανδρουλάκης υπαρχηγός του κύριου Κασσελάκη, ή ο κύριος Κασσελάκης υπαρχηγός του κυρίου Ανδρουλάκη;»

Δώρα Αυγέρη: «Λίγο να τοποθετήσουμε τα πράγματα στην κανονική τους βάση, κυρία Κοραή. Μη φύγουμε από τη γαλάζια αλαζονεία και πάμε στην πράσινη. Μην ξεχνούμε επίσης πόσο ήταν το ποσοστό του κυρίου Δούκα την προηγούμενη Κυριακή, ήταν οριακά πάνω από τον κύριο Ζαχαριάδη, τον σύντροφό μας που ήταν τρίτος και πώς έγινε η μεγάλη ανατροπή για τον λόγο που σας λέω: διότι ενώθηκαν οι προοδευτικές δυνάμεις -που κατά την εκτίμησή μου είναι πλειοψηφία στην κοινωνία οι προοδευτικές δυνάμεις, κι αυτό είναι ένα ζήτημα διότι ενώ είναι πλειοψηφία, δεν εκφράζεται πλειοψηφικά στην κάλπη- άρα μην αφήσουμε τον έναν μικρομεγαλισμό για να πάμε στον άλλον».