Εάν η δικαιοσύνη δεν ήταν “τυφλή”.. Εάν κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί δεν επέλεγαν τη σιωπή και το “κλασικό”, εν οίδα ό,τι ουδέν οίδα.. Εάν οι έχοντες την ευθύνη να προστατέψουν πολίτες και πολιτικούς από τα fake news μεγαλόσχημων πολιτικών και κάθε λογής trolls σφυρίζουν αδιάφορα… Εάν κάποιοι λειτουργοί της δικαιοσύνης δεν έκλειναν τα μάτια τους για τα χυδαία και συκοφαντικά hashtag εναντίον του έλληνα πρωθυπουργού…

Τότε, ενδεχομένως, κάποιοι εισαγγελείς να έκαναν το αυτονόητο: να εφαρμόσουν τους νόμους. Χωρίς μεν, αλλά και άλλες σκοπιμότητες.
Τότε, ενδεχομένως, να μην ζούσε αυτή η χώρα την μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους.
Τότε, ενδεχομένως, θα είχε ξεκινήσει η δίκη για τον Ρασπούτιν και την παρέα του.
Τότε, ενδεχομένως, θα βρισκόταν ένας εισαγγελέας να φωνάξει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου και να της ζητήσει εξηγήσεις για τη διασπορά fake news εναντίον του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη.
Και τέλος, ποιος ξέρει μπορεί κάποια στιγμή να βρισκόταν κι ένας εισαγγελέας να ασχοληθεί με τα “πληρωμένα πιστόλια” και τους “μακελάρηδες” της ελληνικής “δημοσιογραφίας”.

Για την ιστορία (έτσι για να’ χαμε να λέγαμε( η πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων προβλέπει τα εξής:

«Άρθρο 191
Διασπορά ψευδών ειδήσεων
Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή.
Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων».