Αποκλειστικά και μόνο στις αξιόποινες πράξεις που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιορίζεται η αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ξεκαθαρίζει ο Άρειος Πάγος

Με τον τρόπο αυτό βάζει οριστικά τα πράγματα στη θέση τους για ό,τι αφορά τις δηλώσεις της Ευρωπαίας εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και επισημαίνει με διακριτικότητα ότι αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα δεν ανήκει στα καθήκοντα της. 

Σε ανακοίνωση του ο Άρειος Πάγος αναφέρει ότι την περασμένη Πέμπτη η Λάουρα Κοβέσι συναντήθηκε, κατόπιν αιτήματός της, με την πρόεδρο και την εισαγγελέα του ΑΠ. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση για στενή και αρμονική συνεργασία των εισαγγελικών λειτουργών της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και της Εισαγγελίας της Χώρας μας, οπωσδήποτε, μέσα στα θεσμικά πλαίσια που καθορίζονται από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2017/1939 του Συμβουλίου. Αυτός ο κανονισμός, επισημαίνει ο Άρειος Πάγος, «περιορίζει την καθ' ύλην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, αποκλειστικά και μόνον στις αξιόποινες πράξεις που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνεντεύξεις που έδωσε η Λάουρα Κοβέσι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα υπερέβη κατά πολύ τον θεσμικό ρόλο της και έκανε μια άκομψη παρέμβαση στο έργο όχι μόνο της ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά και της νομοθετικής εξουσίας λέγοντας ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και κατ' επέκταση το σύνταγμα της χώρας βάζοντας μπροστά και ένα «δυστυχώς».