Είναι παράξενο να βλέπει κανείς στο πολιτικό σκηνικό της χώρας κάποιους να αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της Ελλάδας και κάποιους άλλους να ζητούν βοήθεια από το εξωτερικό απέναντι στη χώρα τους ώστε να κερδίσουν βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι φυσικά η αντιπαράθεση του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη με την Ευρωπαία εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι, η οποία ανέφερε στο Star Channel τα εξής: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε Δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή». 

Η απάντηση από τον Αδωνι Γεωργιάδη ήταν άμεση και σαφής μέσω της ΕΡΤ, αφού τόνισε: «Οσον αφορά την παρέμβαση της Ευρωπαίας εισαγγελέως, που είπε ότι πρέπει να αλλάξουμε το σύνταγμα και κάτι τέτοια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ την επέμβασή της παντελώς απαράδεκτη, πέραν παντός ορίου θεσμικού ρόλου που έχει. Δεν σας κρύβω ότι αν υπάρχει διαδικασία ακόμα και να αμφισβητήσουμε τη θέση της θα πρέπει το κάνουμε. Το να έρχεται μια Ευρωπαία αξιωματούχος και να λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε το σύνταγμά μας είναι πέραν πάσης λογικής. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε και ελπίζω να υπάρχουν στις Βρυξέλλες θεσμοί που θα την τιμωρήσουν γι’ αυτό. Στις Βρυξέλλες, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης παραμένουν ανεξάρτητα, κυρίαρχα κράτη και έτσι δεν δεχόμαστε κομισάριους ή δερβέναγες για να μας πουν τι θα κάνουμε στη χώρα μας. Το ξεκαθαρίζω αυτό. Δεν είπε άποψη, έχει θεσμικό ρόλο και μίλησε με ιταμό ύφος σε μια ανεξάρτητη κυρίαρχη δημοκρατία. Ηταν παντελώς απαράδεκτη η κυρία και απορώ πώς ο κόσμος δεν βλέπει πόσο απαράδεκτο είναι ένας άνθρωπος που έχει αξίωμα δημόσιο να παρεμβαίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο σε ένα κυρίαρχο κράτος». 

Συγχρονισμένα και συντονισμένα, τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν δριμύ «κατηγορώ» στον υπουργό Υγείας, μιλώντας μάλιστα για «αήθη επίθεση» του Αδώνιδος Γεωργιάδη στην Λάουρα Κοβέσι. Στον ΣΥΡΙΖΑ στέκονται σε πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας μας για να κερδίσουν ό,τι μπορούν, καθώς από μόνοι τους δεν μπορούν με τίποτα να ανατρέψουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού οι συγκρίσεις είναι σε απλά ελληνικά «out of question». 

Κοίτα ποιοι μιλάνε... 

Φυσικά, αυτό είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ που σκηνοθετεί εδώ και χρόνια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με fake news, με δήθεν ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου και εν ολίγοις με οτιδήποτε μπορεί να «αρπάξει» από οπουδήποτε, έχοντας ως μοναδικό στόχο να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς καν να ενδιαφέρεται εάν αυτό που πράττει είναι εις βάρος της Ελλάδας. 

Ασφαλώς, αυτό το σίριαλ δεν μας εντυπωσιάζει... Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για μια υποψηφιότητα Νόμπελ παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, ενώ υποθήκευσε τη χώρα για 100 χρόνια στο Υπερταμείο προκειμένου να εξασφαλίσει λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία. 

Βέβαια, το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αντιπολίτευσης απέναντι στην ίδια τη χώρα είναι η... είδηση για τη «νεκρή μικρή Μαρία του Εβρου», η οποία, εκτός του αναμφισβήτητου γεγονότος ότι ήταν εντελώς fake, αναπαρήχθη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκριτα, χωρίς καμία διασταύρωση πληροφορίας, χωρίς τίποτα απολύτως που να ευσταθεί, μόνο και μόνο για να πέσει ο «κακός» Μητσοτάκης και να επιστρέψει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτά, όμως, οι πολίτες τα βλέπουν, τα καταλαβαίνουν, τα ενστερνίζονται και τα εκφράζουν με την ψήφο τους. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα «τάρταρα» και στην πολιτική ζωή του τόπου δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Και θα αργήσει ακόμα πολύ να υπάρξει μια πιο σοβαρή εκδοχή της...