Τη γνωστή τακτική της τοξικότητας και της δολοφονίας χαρακτήρα για πολιτικό όφελος επιστράτευσαν για πολλοστή φορά τα διαδικτυακά trolls του ΣΥΡΙΖΑ, με θύμα, αυτήν τη φορά, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Γράφει η Μαρίνα Πλέσσα

Στην παρουσία της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η υπέπεσε στο αμάρτημα να απαντήσει με ψυχραιμία και με την αποστασιοποίηση που αρμόζει σε ανώτατη δικαστικό στα ερωτήματα που αφορούν τη διερεύνηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Τοξική χυδαιότητα

Δεν υπέκυψε στις απαιτήσεις του όχλου να κατακεραυνώσει και να καταδικάσει ανθρώπους για όσα συνέβησαν εκείνη τη μοιραία νύχτα. Ακόμη χειρότερα για την ίδια, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι προέτρεψε τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας να προσευχηθούν αντί να αναζητούν το δίκιο τους.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο. Και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει», είπε, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς που έχει εργαλειοποιήσει εδώ και εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η απάντηση δεν άρεσε καθόλου στον διαδικτυακό υπόνομο που επιτέθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με πρωτοφανή σφοδρότητα. Το όνομά της βρισκόταν από το απόγευμα της Τετάρτης στις πρώτες θέσεις των trends του ελληνικού Χ με τις σχετικές αναρτήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 8.000 μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι περισσότερες από αυτές τις αναρτήσεις ξεχειλίζουν από χυδαιότητα. Τα εμετικά λογοπαίγνια με το επώνυμό της –κάποιοι την αποκαλούν «συγκαλυπτίνη» και «ξεφτιλίνη»– είναι ίσως τα πιο ελαφρά. Κάποιοι άλλοι έφτασαν να την αποκαλούν «τέρας της Δικαιοσύνης».

Βρόμικο παιχνίδι

Φυσικά δεν λείπει και το βρόμικο παιχνίδι που παίζουν οι γνωστοί-άγνωστοι λογαριασμοί των trolls που συνδέονται κατευθείαν από τα υπόγεια της Κουμουνδούρου και οι οποίοι προσπαθούν να εκβιάσουν το δημόσιο αίσθημα βάζοντας τις δηλώσεις της εισαγγελέως απέναντι σε αυτές της τραγικής μητέρας Μαρίας Καρυστιανού και ρωτώντας –τάχα αθώα– ποια από τις δύο είναι πιο αξιόπιστη.

Ο διαδικτυακός διασυρμός της Γεωργίας Αδειλίνη δεν είναι μια καινούργια πρακτική για τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ. Τον έχουν βιώσει και πολλά από τα –πρώην πλέον– στελέχη του κόμματος της Κουμουνδούρου. Είναι, όμως, η χειρότερη εκδοχή της διότι δεν τρέφεται από την πολιτική αντιπαράθεση αλλά από τη χυδαία εκμετάλλευση των 57 νεκρών της τραγωδίας.