Τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, κάλεσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής η ΠΑΕ έπειτα από τον αγώνα με τον Βόλο. 

Η εισαγγελέας κάλεσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να ενημερώσει τόσο την ίδια όσο και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Οικονόμου για τις σοβαρές καταγγελίες του Ολυμπιακού. «Κατόπιν της από 3/12/2023 ανακοίνωσης-καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεωργία Αδειλίνη, κάλεσε τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη πρόεδρο της ΠΑΕ την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά την ίδια και τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου που ασκεί εποπτεία στο έργο των υπευθύνων για τον αθλητισμό εισαγγελέων, κ. Γεώργιο Οικονόμου» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού 

Στην ανακοίνωση του ο Ολυμπιακός μιλά για εγκληματική οργάνωση που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία εγκληματική οργάνωση. Μία ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό. Σήμερα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η ΚΕΔ με εντολή της συμμορίας έστειλε τους Παπαπέτρου και Γκορτσίλα να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα. Συμπαραστάτες τα ανύπαρκτα υπουργεία Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη που έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 

Το κράτος και οι δικαστικές αρχές που στο παρελθόν είχαν δείξει ιδιαίτερο ζήλο για την υποτιθέμενη κάθαρση του ποδοσφαίρου, διατάζοντας ακόμα και την παρακολούθηση των τηλεφώνων των μισών παραγόντων, σήμερα αδιαφορεί πλήρως δηλώνοντας ευθέως ότι δεν ασχολείται και έχοντας αφήσει το ποδόσφαιρο στη μαύρη μοίρα που το έβαλε η μαφία και το παρακράτος. 

Το τι θα γίνει από εδώ και εμπρός είναι αβέβαιο. Η μαφία θα συνεχίζει το έργο της κάθε εβδομάδα με όπλο τους τη διαιτησία, τους βαρίστες, τους παρατηρητές τις κροτίδες, τα δακρυγόνα κλπ, κλπ» αναφέρει.