Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Το χαρμόσυνο μήνυμα για τον εορτασμό της Ανάστασης

by news

“Μη φοβείσθε”. Ο λόγος αυτός που άκουσαν από τον άγγελο οι Μυροφόρες γυναίκες, όταν επισκέφθηκαν τον τάφο του Χριστού, αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για τους ανθρώπους της σύγχρονης εποχής, μιας εποχής που υπαγορεύει να μην τολμούμε, να μην αναζητούμε, να μην έχουμε θάρρος και ελπίδα. Αυτό το μήνυμα υπενθυμίζει και τονίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, με αφορμή τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου.

“Το ανώτερο επίτευγμα που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος δεν είναι η γνώση ή η καταξίωσή του από τον κόσμο τούτο, αλλά το να μπορέσει να διαλύσει μέσα του κάθε φοβία και κατάθλιψη, κάθε στεναχώρια και πίεση”, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας καλεί το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Αυστραλίας να αποκτήσει το θάρρος και την τόλμη των Μυροφόρων γυναικών, ενώ επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις κρύβει το θησαυρό που ψάχνεις”.

Η Ανάσταση στην Αυστραλία

Να σημειωθεί ότι σε πανηγυρική και αναστάσιμη ατμόσφαιρα εορτάστηκε στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Αυστραλίας η “Εορτή των Εορτών” για τη Χριστιανοσύνη, η Ανάσταση του Χριστού.
Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των χιλιάδων πιστών στον Ι. Ναό Αναστάσεως του Χριστού, στο προάστιο Kogarah του Σίδνεϊ, όπου της Ακολουθίας της Αναστάσεως και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Μελόης κ. Αιμιλιανό. Το “παρών” έδωσε και ο Εξοχώτατος Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Scott Morrison, καθώς και ο Υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων κ. Geoff Lee.
Προ της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ομιλήσει ιδιαιτέρως με τον Πρωθυπουργό για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ κατά τη διάρκεια της Τελετής της Αναστάσεως, τον καλωσόρισε ενώπιον του λαού, σημειώνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για τον Ελληνισμό και τον ίδιο η παρουσία του πρώτου της χώρας στην Ορθόδοξη εκκλησία.
Ο κ. Morrison, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Jenny, απηύθυνε θερμό μήνυμα και ευχές προς τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, ενώ νωρίτερα, εισερχόμενος με ευλάβεια στον Ιερό Ναό, άναψε ένα κερί και για τους δοκιμαζόμενους από την πανδημία κατοίκους της Ινδίας.
Στην Τελετή της Αναστάσεως παρέστησαν ακόμη ο πολιτειακός Βουλευτής, κ. Mark Coure, η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς, με τη σύζυγό του, Εμπορική Ακόλουθο, κ. Κάτια Γκίκιζα.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα