Ζητήσαμε από τον Απόστολο Ασλανίδη να μας πει δυο λόγια όχι επειδή είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, αλλά διότι είναι ο άνθρωπος που θέλει να δουλεύει για το κοινό καλό και ξέρει πώς να το κάνει.

Στη Μαρίνα Πλέσσα

Είναι έμπειρος, εργατικός, καταρτισμένος. Το βιογραφικό του τα λέει όλα: μηχανολόγος μηχανικός, ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας με εξειδίκευση στα ηλεκτρομηχανολογικά έργα και τις νέες τεχνολογίες, εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), με πλούσια κοινωνική δράση, πρόεδρος του Τμήματος «Κλεισθένης-Hj035» της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος, μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων Ελλάδος - BANG, επίτιμο μέλος του «Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών», αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθηνών, μέλος του ΔΣ της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Αττικής, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής.

Άνθρωπος με στοιχεία που έχει ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και οι δημότες που καλούνται σε λίγα εικοσιτετράωρα να επιλέξουν τους καλύτερους για την πόλη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Κύριε Ασλανίδη, είστε ιδιαιτέρως συμπαθής σε μεγάλη μερίδα υποστηρικτών του κ. Μπακογιάννη. Σας χαρακτηρίζουν χαμογελαστό και αποτελεσματικό άνθρωπο. Εσείς πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας;

Είμαι θετικός με κάθε συμπολίτη που μου δίνει την ευκαιρία να γνωριστούμε. Ολοι μας έχουμε μία δύσκολη καθημερινότητα με πολλές υποχρεώσεις και εκτιμώ ιδιαιτέρως την αφιέρωση χρόνου στο πρόσωπό μου. Αυτό άλλωστε επιθυμώ κι εγώ να κάνω για την πόλη μου. Να της αφιερώσω χρόνο και προσπάθεια.

Είμαι μηχανικός έργων, μικρών και μεγάλων. Η δουλειά μου μού δίδαξε το νόημα, του πόσο μετράει η προσπάθεια όταν δεν την εγκαταλείπεις. Και το πόσο μεγάλη αξία έχει να φτάνεις σε αποτέλεσμα και, παρότι δεν μου αρέσει να αποδίδω στον εαυτό μου χαρακτηρισμούς, θα ήθελα να πιστεύω ότι είμαι δίκαιος και πιστός στις ιδέες μου για έναν κόσμο με πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

Απ’ ό,τι διάβασα στο βιογραφικό σας, καταλαβαίνω ότι είστε άνθρωπος της προσφοράς, που επιθυμεί να μετάσχει στα κοινωνικά δρώμενα. Πώς φαντάζεστε την παρουσία σας στον Δήμο Αθηναίων, εφόσον εκλεγείτε; Πού θεωρείτε ότι θα ήσασταν πιο χρήσιμος;

Από την οικογένειά μου έμαθα από μικρός να ασχολούμαι με τα κοινά χωρίς να αντιλαμβάνομαι τον λόγο εκείνη την περίοδο. Μεγαλώνοντας, ο χρόνος που αφιερώνω σε τέτοιου είδους δράσεις είναι χρόνος που στερώ από την οικογένειά μου, επομένως πρέπει το αποτέλεσμα να αξίζει.

Όσο για την Αθήνα, η εξειδίκευσή μου στην αειφόρο ανάπτυξη, στα έργα και τη βιώσιμη ανάπτυξη του αστικού ιστού θεωρώ πως μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ήδη έχει αποδείξει τη στοχοπροσήλωσή του στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, της βιώσιμης κινητικότητας και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών της Αθήνας παράλληλα με τη βελτίωση της εικόνας της για τους επισκέπτες της.

Ο δήμος μας ήδη πρωτοστατεί στην ανάδειξη και την προώθηση πολιτικών που ενθαρρύνουν τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην ανάπτυξη βιώσιμων κτηρίων και την προστασία και ανάπτυξη των πράσινων χώρων στην πόλη μας. Εφόσον οι πολίτες μάς επιλέξουν, θα χαρώ να είμαι και εγώ ανάμεσα στα πρόσωπα που θα προσφέρουν με την προσωπική τους προσπάθεια.