Προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος εξέθεσε τη δική του άποψη στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», απολογούμενος τόσο για τα σχέδια περί παράλληλων νομισμάτων που ακούγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και για τα περί συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και με τον Κυριάκο Βελόπουλο, εάν βγαίνουν τα κουκιά.

«Δεν ξέρω τι είπε ο κ. Ζουράρις, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα από την πλευρά μας. Εμείς ανήκουμε στον προοδευτικό χώρο και δεν συγκαταλέγουμε τον κ. Βελόπουλο στις προοδευτικές δυνάμεις. Στις προοδευτικές δυνάμεις είναι ο Βαρουφάκης, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον κ. Βαρουφάκη αφήνοντας έξω τις ανόητες συζητήσεις περί ''Δήμητρας'' και άλλων τέτοιων», υποστήριξε ο κ. Χατζησωκράτης.

Για το επίμαχο κείμενο του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο κ. Χατζησωκράτης είπε: «Αυτό για τα τοπικά νομίσματα είναι κάτι που τέθηκε ως συζήτηση γενικότερη, ούτε καν απασχόλησε το συνέδριό μας τότε. Ανταλλαγή απόψεων γίνεται. Αυτά ανασύρονται από την προπαγάνδα. Είναι μία κατατεθειμένη πρόταση που μιλάει γενικά για ανταλλαγή και δεν έχουν καμία σχέση με την κεντρική μας θέση».

Μάλιστα, ο κύριος Χατζησωκράτης απέδωσε τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις στο γεγονός ότι οι πολίτες δεν απαντούν λόγω του ότι τα τηλέφωνα παρακολουθούνται.

«Είναι χαμηλά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις γιατί δεν απαντάει ο κόσμος. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει την αίσθηση ότι οι ψηφοφόροι δεν απαντάνε γιατί νομίζουν ότι τους παρακολουθεί το predator. Είναι η αίσθηση του κόσμου ότι στη χώρα μας παρακολουθούνται. Η ΕΥΠ, το predator και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μάς παρακολουθούν, έχουν στήσει ένα σύστημα που παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα αλλά και επιχειρηματίες».

Ομολογία ότι η συνεργασία με Βαρουφάκη είναι στο τραπέζι 

Στο πάνελ βρέθηκε και η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Εβίτα Βαρελά, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε «ακούσαμε μία αλήθεια από τον κ. Χατζησωκράτη. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη. Δηλαδή όταν επιθυμείς τη συνεργασία με έναν άνθρωπο που θέλει να έχει τη ''Δήμητρα'', να πληρώνει με ''Δήμητρες'', τότε αντιλαμβάνεστε πού οδεύουμε.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε για κυβέρνηση ηττημένων με Βαρουφάκη. Αναφορικά με το τοπικό νόμισμα, το είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος, οπότε δεν είναι μία αμελητέα ποσότητα. Το είπε τον Μάρτιο του 2023, δεν το είπε πριν από έναν χρόνο. Είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κ. Βαρελά.