Ελένη Ράικου και Ελένη Τουλουπάκη, δύο γυναίκες η κόντρα και το όνομα των οποίων έχει ακουστεί όσο λίγα στον χώρο της Δικαιοσύνης και έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη σκευωρία Novartis και τις προσπάθειες να χαρακτηριστεί η υπόθεση ως «σκάνδαλο».
Η Ελένη Ράικου αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της ως εισαγγελέας Διαφθοράς για λόγους ευθιξίας, μετά από δημοσίευμα εφημερίδας φίλα προσκείμενης στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επιχειρούσε (σ.σ. στη συνέχεια αποδείχθηκε ανυπόστατο) να την εμπλέξει σε απόκρυψη στοιχείων δικογραφιών, μιας και όταν αποφασίστηκε να στηθεί η σκευωρία, έπρεπε να βρεθεί τρόπος να απομακρυνθούν η Ελένη Ράικου και όσοι από τους δικαστές δεν ήταν “πρόθυμοι” να ενταχθούν στο σύστημα.
Παράλληλα, κατήγγειλε την ύπαρξη κάποιου «Ρασπούτιν» σε υψηλόβαθμη θέση της Δικαιοσύνης, τον οποίο μετά παρέλευση περίπου ενάμισι έτους ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατονόμασε ως τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης στον τομέα της Διαφθοράς.
Τη θέση της κ. Ράικου κατέλαβε η εισαγγελέας κα Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αν και μόλις προ δύο μηνών, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2017, είχε προαχθεί στη θέση του αντεισαγγελέα Εφετών, εκρίθη από το Δικαστικό Συμβούλιο ως κατάλληλη για τη σημαντική αυτή θέση.
Πρόκειται για την ίδια Ελένη Τουλουπάκη η οποία φημολογείται (τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν δικαστικοί κύκλοι) ότι δεν “συμπεριέλαβε” στη δικογραφία που αφορούσε στην έρευνα για τη Novartis, εισαγγελικό πόρισμα, με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2014, το οποίο υπέγραφαν οι Επίκουροι Εισαγγελείς Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς, Αντώνης Ελευθεριάνος και Ιωάννης Σέβης,και αφορούσε στην τότε διερεύνηση τυχόν ευθυνών για την προμήθεια επιπλέον αντιγριπικών εμβολίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τον φόβο πανδημίας που είχε επισημάνει εξάλλου και ο ΠΟΥ. Για την προμήθεια των εν λόγων εμβολίων είχε γίνει επίσης, όλως τυχαίως, ετεροχρονισμένα, πολύς ντόρος από ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και… ανώνυμες καταγγελίες περί δήθεν κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και “παράνομους λογαριασμούς μελών της τότε διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ”, τις οποίες διερεύνησαν οι εισαγγελείς.
Όπως προκύπτει από το πόρισμα που παρουσιάζει αποκλειστικά το tomanifesto.gr, οι υπογράφοντες εισαγγελείς κρίνουν ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων και δεν υπήρξε ΖΗΜΙΑ του δημοσίου από την προμήθεια των εμβολίων.
Έτσι, οι εισαγγελείς προτείνουν να τεθούν στο αρχείο οι ανώνυμες μηνύσεις, κάτι που αποδέχθηκε και η τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Ελένη Τουλουπάκη, δεν έκρινε… σχετικό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με τη δικογραφία της σκευωρίας Novartis το εισαγγελικό πόρισμα. Εφόσον αληθεύουν οι πληροφορίες, τότε η κίνησή της αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως… αξιοσημείωτη, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για τις “επιλεκτικές” κινήσεις της.
Υπενθυμίζεται ότι… πολάκηδες, συριζαίικα παπαγαλάκια και γνωστά πιστόλια της “δημοσιογραφίας” βυσσοδομούσαν επί μήνες ότι τα εμβόλια που προμηθεύτηκε η χώρα για την αντιμετώπιση της γρίπης ( “συνοδεύτηκαν από μίζες εκατ. ευρώ” οι οποίες κατά το νοσηρό σχέδιο τους “πήγαν σε πολιτικούς”. Τα ίδια φυσικά είπαν και οι γνωστοί κουκουλοφόροι μάρτυρες, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από τους εγκεφάλους της σκευωρίας της Novartis για να συκοφαντήσουν και να “δολοφονήσουν” δέκα πολιτικά πρόσωπα.
Για την ιστορία, ο ΕΟΦ το 2009, ως είχε υποχρέωση, εκδήλωσε ενδιαφέρον για την προμήθεια αντι-ικών φαρμάκων και εμβολίων κατά του στελέχους Α (Η1Ν1) για την αντιμετώπιση της γρίπης και τη δημιουργία αποθεμάτων για περιόδους πανδημίας, αποστέλλοντας σχετικά έγγραφα σε διάφορες φαρμακευτικές εταιρίες.
Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα.