Σκευωρία Novartis: Τα «απόρρητα» έγγραφα της Τουλουπάκη που έγιναν… φέιγ βολάν

1145
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto Εγγραφο-φωτιά για τη Novartis

Προστατευόμενοι μάρτυρες, καταθέσεις, επίσημα έγγραφα, αμερικανικές αρχές, FBI. Η σκευωρία Novartis θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και σενάριο για ταινία, αν δεν ήταν, δυστυχώς, μια από τις μεγαλύτερες πληγές του πολιτικού σκηνικού της χώρας.

Κομβικό σημείο της φαιδρότητας του μηχανισμού που επιχειρήθηκε να σταθεί με στόχο την καταδίκη πολιτικών προσώπων και το στήσιμο της σκευωρίας αποτελούν τα «απόρρητα» έγγραφα της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, που αφορούν στους «προστατευόμενους» μάρτυρες και που τελικά έγιναν… φέιγ βολάν για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς της πρώην κυβέρνησης, με τη βοήθεια των ΜΜΕ που τη στήριζαν εξόφθαλμα.

Πρόκειται, δε, για… φέιγ βολάν για τα οποία η ίδια ισχυριζόταν ότι πρόκειται για απόρρητα στοιχεία, τα οποία δε θα μπορούσε να τα δώσει στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της στις 8 Οκτωβρίου 2019 προς τους δύο ανακριτές που ερευνούν την σκευωρία Novartis αρνείται να τους διαβιβάσει έγγραφα που έχει στη διάθεσή της και αφορούν την αλληλογραφία με τις αμερικανικές αρχές, κάνοντας λόγο για σε «απόρρητα» έγγραφα που της απέστειλαν οι αμερικανικές αρχές και τα οποία περιέχουν πληροφορίες με την προϋπόθεση να μην χρησιμοποιηθούν σε εγχώριες ποινικές υποθέσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με κάποιον… μαγικό τρόπο όμως, φαίνεται ότι το «απόρρητο» ισχύει επιλεκτικά μια και τα επίμαχα έγγραφα έχουν δημοσιευτεί  σε γνωστή εφημερίδα, φίλα προσκείμενη στη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, που έχει αναλάβει εργολαβία την προώθηση της σκευωρίας της Novartis!

H αποκάλυψη – βόμβα του tomanifesto.gr  για τη σκευωρία Novartis

Όπως αποκάλυψε το tomanifesto.gr, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζητούσε, τον Φεβρουάριο του 2018, από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι κουκουλοφόροι με τους κωδικούς “Μάξιμος Σαράφης”, “Αικατερίνη Κελέση” και “Ιωάννης Αναστασίου”, τους οποίους είχε χαρακτηρίσει ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, να μπουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis.


Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτριος Παπαγεωργίου, κάνει στις 9 Φεβρουαρίου 2018 δεκτό το αίτημα της Ελ. Τουλουπάκη, με την σημείωση, όπως φαίνεται στο έγγραφο ότι οι 3 κουκουλοφόροι δεν εμπλέκονται στην υπόθεση και δεν αποσκοπούν σε ίδιον όφελος.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο Νίκος Μανιαδάκης (Ιωάννης Αναστασίου) εμπλεκόταν και ήδη κατηγορείται για την ίδια υπόθεση και οι άλλοι 2, καθ΄ ομολογίαν της ίδιας της Τουλουπάκη όπως αποκάλυψε η Καθημερινή, είναι αυτοί που αυτοβούλως κατέθεσαν στο FBI για ίδιον όφελος, αφού αν επιβληθούν πρόστιμα για αθέμιτο ανταγωνισμό στη Novartis θα εισπράξουν μέρος αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι η «Καθημερινή» σε ρεπορτάζ της, αποκαλύπτει εμπιστευτικό έγγραφο με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου του 2019 που υπογράφεται από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, από το οποίο προκύπτει ότι οι δύο προστατευμένοι μάρτυρες είναι τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο για κατάθεση στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία. Γεγονός που ενδέχεται να επιφέρει την ακύρωση των καταθέσεων των δύο μαρτύρων, καθώς όπως αναφέρει η “Καθημερινή“, δικαστικές πηγές με γνώση των θεμάτων τόνισαν στην εφημερίδα ότι «δεν μπορεί ένας μάρτυρας να μπει σε καθεστώς προστασίας όταν έχει εμπλοκή ο ίδιος στην υπόθεση και όταν έχει εξεταστεί προσδοκώντας, όπως συνέβη εδώ, χρηματικά οφέλη».

Από το έγγραφο αυτό, με το οποίο η κ. Τουλουπάκη ενημερώνει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για πώς οργανώθηκε το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων, στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργείται ήδη από το ανώτατο δικαστήριο για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στη σκευωρία Novartis, προκύπτει ότι πρόκειται για τους προστατευόμενους μάρτυρες, με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση». Και όπως επισημαίνει η εφημερίδα ο επικεφαλής των ερευνών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αντεισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής, μετά το έγγραφο Τουλουπάκη, απευθύνθηκε στις αμερικανικές αρχές ζητώντας στοιχεία για τους εδώ προστατευόμενους μάρτυρες, ποια ανταλλάγματα πήραν, αν έχουν εξεταστεί άλλοι και ποιο είναι το περιεχόμενο των καταθέσεών τους.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr