Αποκαλυπτικός Τόμπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Χαρέμι των Αράβων της CCC το White House

by MANIFESTO

Με ηχηρές αποκαλύψεις για την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να στήσει τους επικοινωνιακούς της βραχίονες και να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα ολοκλήρωσε ο κ. Κυριάκος Τόμπρας την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι η κατασκευαστική εταιρεία CCC προκειμένου να χρηματοδοτήσει το «Syriza channel» απαίτησε από την τότε κυβέρνηση τροπολογία προκειμένου να ενταχθεί σε προνομιακότερο φορολογικό καθεστώς. Ρύθμιση που τελικά ψηφίστηκε λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές τον Απρίλιο του 2019.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι σχέσεις της οικογένειας Χούρι (CCC) με τα μέλη της τότε κυβέρνησης αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τόσο στενές που έκαναν το Μέγαρο Μαξίμου να μοιάζει με το… χαρέμι τους.

Οι αποκαλύψεις Τόμπρα προκάλεσαν πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με την πλειοψηφία να κάνει λόγο για «υπόθεση διαπλοκής» και τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «μεθοδεύσεις».

Τα 3 εκατ. ευρώ και η τροπολογία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας ανέφερε ότι το 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά νομοθέτησε αυστηρό θεσμικό πλαίσιο για τις αλλοδαπές εμποροβιομηχανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα – όπως η CCC – καταργώντας τα φορολογικά προνόμια που είχαν θεσπιστεί με τον αναγκαστικό νόμο 89 του 1967.

Το 2015 λοιπόν, η εταιρεία απαιτεί από την νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – κατά τον κ Τόμπρα – να εξαιρεθεί από το αυστηρό καθεστώς – το οποίο της «κόστισε» και ένα πρόστιμο 9 εκατ. ευρώ – και να ενταχθεί στο θεσμικό πλαίσιο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Είναι δε εντυπωσιακό, ότι ο μάρτυρας εμφάνισε το αίτημα της CCC προς το Μέγαρο Μαξίμου ως προαπαιτούμενο για την χρηματοδότηση του «Syriza Channel».

«Φτάνει λοιπόν το 2015 και η CCC από Νέα Δημοκρατία friendly γίνεται ΣΥΡΙΖΑ friendly. Γιατί η Νέα Δημοκρατία friendly την κατέστρεψε. […] Η CCC από τον ΣΥΡΙΖΑ-friendly έχει μία απαίτηση. Λέει: «Αποκαταστήστε μου αυτήν την αδικία. Κάντε», δηλαδή, «και για εμένα, για τις εμπορικές του ν.89 να ισχύει στην Ελλάδα ό,τι ίσχυε πριν και ό,τι ισχύει σήμερα για τις ναυτιλιακές. Γιατί να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ ναυτιλιακής-εμπορικής;» Αυτή, λοιπόν, ήταν η μοναδική απαίτηση της CCC από την τότε κυβέρνηση. Για αυτό, λοιπόν, σας είπα ότι η CCC μίλαγε με το Μαξίμου και η μόνη πολιτική απαίτηση της CCC από το Μαξίμου ήταν να της περάσουν αυτήν τη ριμάδα την τροπολογία που την είχαν γραμμένη και την αιτιολογική έκθεση και παρακαλάγανε την κυβέρνηση να τους την περάσει» φέρεται να είπε αρχικά ο μάρτυρας για να προσθέσει «Γίνονται, λοιπόν, τα γεγονότα που αρχίζει ο πόλεμος λάσπης στη μεριά Καλογρίτσα, μετά την εγγυητική των 3 εκατομμυρίων. Αστήρικτος ο Καλογρίτσας από την κυβέρνηση. Αρχίζει και προβληματίζεται η CCC. Λέει, «μα, εμείς πήγαμε με τον Καλογρίτσα γιατί ο Καλογρίτσας υποτίθεται είναι ο άνθρωπος της κυβέρνησης, αυτό μας είπε». Δεν υπάρχει στήριξη στον Καλογρίτσα. Περνάνε οι μέρες μέχρι να έρθει η πρώτη δόση, η λάσπη εντείνεται, καμία στήριξη στον Καλογρίτσα. Και εντωμεταξύ ενώ η CCC περιμένει να της περάσουν την τροπολογία -σου λέει «έβαλα 3 εκατομμύρια, δεν θα μου περάσετε την τροπολογία;»- δεν της περνάνε ούτε την τροπολογία. Εκεί λοιπόν αποφασίζει η CCC να υπαναχωρήσει γιατί σου λέει, «κύριοι εδώ με κοροϊδεύετε. Με βάλατε και έδωσα 3 εκατομμύρια στον Καλογρίτσα, μπήκα στη διαδικασία του καναλιού, σας έκανα ό,τι ζητάτε».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ : Όταν λέτε «με βάλατε να δώσω 3 εκατομμύρια», η κυβέρνηση;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ: Έτσι λέει ο Καλογρίτσας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ : Όχι. Τι λέει η CCC;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ : Και η CCC έλεγε «με βάλατε».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ : Ότι την έβαλε η κυβέρνηση εκείνη να βάλει τα 3 εκατομμύρια;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ : Ρωτήστε τους.

[…]

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ : μα, είπατε σε συνέχεια «και δεν μου περνάτε την τροπολογία». Από ποιον το ζητούσε; Η λογική το λέει.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, για αυτό σας είπα. Σας καταθέτω γεγονότα. Αυτό που θέλετε ως κρίση θα σας το πω μετά, αλλά θα είναι κρίση, δεν θα είναι γεγονός.

[…]

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ : «Μου υποσχεθήκατε ότι θα μου περάσατε την τροπολογία και δεν μου την περνάτε».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ : Α, «μου υποσχεθήκατε» κιόλας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Και ποιος θα περάσει την τροπολογία, ο γείτονας;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ : Δεν ξέρω, ρε παιδιά. Ρωτήστε τους.

Εγώ είμαι η CCC, κύριε Πλεύρη; Να έρθει εδώ η CCC να τη ρωτήσετε.

Άρα, λοιπόν, «εγώ υπαναχωρώ». Έτσι υπαναχώρησε η CCC. Η CCC υπαναχώρησε γιατί δεν είδε ούτε κυβερνητική στήριξη στο εγχείρημα ούτε κυβερνητική στήριξη στον Καλογρίτσα, αλλά δεν της έκαναν και την χάρη με την τροπολογία.

Προσέξτε τώρα, μία χάρη για την τροπολογία –εκεί θέλω να φτάσω, για αυτό τους λέω ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα οι ΣΥΡΙΖαίοι- η οποία ήταν τζάμπα, δεν κόστιζε τίποτα, τίποτα! Το 2016, δηλαδή, θα πήγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει μια τροπολογία και να πει ότι οι εμπορικές του ν.89 θα είναι το ίδιο με τις ναυτιλιακές του ν.89 και θα γινόταν τίποτα, θα φώναζε κανένας; Θα φώναζε κανένας που δεν θα έφευγαν ξένες επενδύσεις από την Ελλάδα;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ : Μήπως η τρόικα πάλι είχε αντίρρηση;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ : Η τρόικα μπορεί να φώναζε, αλλά τι σχέση έχει αυτό. Υποτίθεται ήταν επανάσταση, με έναν νόμο και ένα άρθρο όλα. Αυτό το υποτίθεται είναι για το τέλος. Και γιατί σας λέω ότι βλακωδώς δεν το έκαναν; Γιατί στη συνέχεια το έκαναν.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ : Πότε;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ : Δηλαδή, αυτό που δεν έκαναν τότε για να δώσουν την άδεια το έκαναν μετά. Δηλαδή αφού το κάνεις που το κάνεις κάνε το για να πάρεις την άδεια.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ : Χρονολογικά πότε, κύριε μάρτυρα;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ : Τώρα είναι που θα γελάσετε. Πρωταπριλιά έγινε και δεν ήταν αστείο. Έγινε λοιπόν, 1η Απριλίου 2019.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: Σε άσχετο χρόνο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ : Δηλαδή, πριν τις εκλογές.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Πριν από τις Ευρωεκλογές.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: Ε, και, κύριε Πρόεδρε; Σε άσχετο χρόνο, ανύποπτο.

«Είναι χαρέμι τους το White House»

Ο κ. Τόμπρας επιχειρώντας να αποδώσει τον δεσμό της σχέσης της CCC με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε και σε γλαφυρές περιγραφές αποκαλώντας το Μέγαρο Μαξίμου «χαρέμι» των Χούρι:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ : Γι’ αυτό όταν με είχε ρωτήσει κάποτε ο κ. Μαρκόπουλος στην τηλεόραση με πόσους μιλούσαν στο Μαξίμου (οι Χούρι) είπα, «Δεν μπορείτε να φανταστείτε με πόσους». Γι’ αυτό όταν με ρωτάτε, «Ποιος είναι του “White House”;», τι ποιος είναι; Είναι χαρέμι το «White House» σε ό,τι αφορά τους Χούρι. Δεν είναι ένας.

Επανερχόμενος δε στην υπόθεση της τροπολογίας ανέφερε ότι η CCC είχε προσεγγίσει και βουλευτές της τότε πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ : Γιατί με την τροπολογία μιλούσαν με τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και μιλούσαν πώς;

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΠΑΛΙΟΥΡΑ: Άλλωστε γνωρίζονταν, γιατί το μισό ΣΥΡΙΖΑ ήταν το παλιό ΠΑΣΟΚ και αφού τους CCC τους είχε φέρει το παλιό ΠΑΣΟΚ…

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ : Άσε τώρα το παλιό ΠΑΣΟΚ. Μην ανοίγεις πληγές. Αυτό που λέω τώρα εγώ για το θέμα της τροπολογίας και εκεί βλακωδώς κινήθηκαν, σαν Άραβες. Δηλαδή, έρχεσαι, ρε παιδί μου, σε εμένα και μου λες: «Ξέρεις κάτι; Μπορείς να με βοηθήσεις να περάσω αυτή την τροπολογία;» Όταν, ας πούμε, πας και το ζητάς αυτό από το Μαρκόπουλο, την άλλη ημέρα το πρωί δεν πας και στον Πλεύρη, μεθαύριο το πρωί δεν πας και στον δίπλα. Αυτοί, δηλαδή, τι έκαναν; Αυτοί σε μία εβδομάδα πήγαν σε όλους ως χαζο-Άραβες, κουτοπόνηροι, γιατί ο Άραβας τρισεκατομμυριούχος να είναι, την κουλτούρα του βεδουίνου δεν του τη βγάζεις από το κεφάλι.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: Πήγαν σε όλα τα κόμματα, δηλαδή, και ζητούσαν την τροπολογία;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ : Όχι σε όλα τα κόμματα. Σε όλους τους δικούς σας λέω, κυρία Τζάκρη μου. Να καταλαβαίνετε τι λέω. Τώρα, γιατί πάτε γυρεύοντας κι εσείς;

«Ο Καλογρίτσας καταγράφει τα πάντα. Σε ήχο και εικόνα»

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί με την εξέταση του κ. Χρήστου Καλογρίτσα ο οποίος ωστόσο ζήτησε οκταήμερη αναβολή «λόγω συμπτωμάτων κόπωσης και ατονίας» που του προκάλεσε ο πρόσφατος εμβολιασμός για τον κορωνοϊό. Να σημειωθεί ότι τα μέλη της πλειοψηφίας αντιμετωπίζουν με προβληματισμό το αίτημα καθώς δεν αποκλείουν παιχνίδια τακτικής. Ορισμένοι εκτιμούν ότι ο γνωστός εργολάβος επιχειρεί να κερδίσει χρόνο για να συνεκτιμήσει τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν οι εως τώρα αποκαλύψεις στην προανακριτική.

Παντως, ο κ. Τόμπρας ανέφερε προς τα μέλη της επιτροπής ότι ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας έχει στην διάθεσή του όλα τα στοιχεία προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. «Γιατί ο Καλογρίτσας, να ξέρετε, σπίτι, γραφείο έχει σύστημα ασφαλείας με 24ωρη καταγραφή εικόνας και ήχου. Άρα, όποιος λέει ότι δεν έχει στοιχεία ο Καλογρίτσας, να μην το λέει, γιατί ο Καλογρίτσας για ό,τι λέει, έχει καταγραφές με εικόνα και ήχο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα