Μια αποκάλυψη βόμβα που έρχεται να επιβεβαιώσει και το σχετικό ρεπορτάζ του tomanifesto.gr για παρακολουθήσεις υπουργών αλλά και δικαστικών ακόμη και δημοσιογράφων από την κυβέρνηση του Αλέξης Τσίπρα, κάνει η εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής δίνοντας στοιχεία για την παρακολούθηση των Νίκού Κοτζιά, Πάνου Καμμένου καθώς και για την από καιρό επιβεβαιωμένη του Στέργιου Πιτσιόρλα.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας έρχεται να προστεθεί στα όσα είχε αναφέρει το tomanifesto.gr και να πιστοποιήσει πως επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν παρακολουθήσεις και υπουργών της κυβέρνησης, καταρρίπτοντας την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει ένα πολιτικό σκηνικό λάσπης και να θέσει μέχρι και θέμα εκτροπής της Δημοκρατίας από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ο πανικός που επικρατεί στην Κουμουνδούρου εμφανής αφού χαλάει το αφήγημα που πιθανότατα έχει στηθεί προκειμένου να εξαπολύσει νέα λάσπη κατά του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμός του 2023.

Αρκεί να σημειωθεί πως εξέδωσε ανακοίνωση πριν καν κυκλοφορήσει η εφημερίδα της Κυριακής, ούτε καν στα κεντρικά περίπτερα όπου φτάνει αργά το απόγευμα του Σαββάτου. Ανακοίνωση με την οποία δεν διαψεύδει τις παρακολουθήσεις αλλά αντιθέτως σημειώνει πως δεν υπάρχουν στοιχεία με το εξής επιχείρημα, ότι δηλαδή αν υπήρχαν θα τα είχε χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση.

Κάνοντας λόγο για «ξαναζεσταμένο φαγητό» όπως συνήθως κάνει για τα πεπραγμένα στης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Κουμουνδούρου πετάει την μπάλα στην εξέδρα και μιλά για προπαγανδιστικό μηχανισμό τη στιγμή που το δημοσίευμα σχετικά με τις παρακολουθήσεις φιλοξενείται σε εφημερίδα που προσφάτως ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε για την εγκυρότητα των ρεπορτάζ της αναφορικά με τις παρακολουθήσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πως το αφήγημα για τις παρακολουθήσεις όπως επιχειρεί να το στήσει με βάσει δημοσιεύματα φίλα προσκείμενων ΜΜΕ δεν βρίσκει ανταπόκριση. Τώρα όμως μπαίνει στο κάδρο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με παρακολουθήσεις υπουργών που σημειωτέον και οι ίδιοι στο παρελθόν έχουν θέσει θέμα δηλώνοντας ότι τελούσαν υπό παρακολούθηση.

Ο δε Στέργιος Πιτσιόρλας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του τότε διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη δεδομένου ότι την παρακολούθησή του έχει επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε αποκαλύψει το tomanifesto.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ρίξει βόμβες στη Βουλή καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα αν επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν παρακολουθήσεις υπουργών, δικαστικών ακόμη και δημοσιογράφων με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υποστηρίζει πως δεν γίνονταν αφήνοντας όμως ανοιχτό και το ενδεχόμενο να μην το γνώριζε.