Από τη σοβαρότητα, τη γνώση και τη δουλειά ουδείς έχασε….

by MANIFESTO

Προχθές και κατά τη διάρκεια που συνεδρίαζε η  ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας έκανε διάλεξη περί νομιμότητας (θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα, είπε) κι όπου κάλεσε τους  βουλευτές του «να οργώσουν το καλοκαίρι τις περιφέρειές τους για να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον εκλογικό αιφνιδιασμό Μητσοτάκη», είδαν το φως της δημοσιότητας δυο νέες δημοσκοπήσεις.

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Η μια δίνει προβάδισμα  13,2 στη ΝΔ (Alco) κι η άλλη (Metron Analysis) στις 13,9 μονάδες! Τόσο στη μια όσο και στην άλλη ο  Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός (41% και 46% αντιστοίχως), με τον Τσίπρα να είναι σταθερά τρίτος, πίσω από τον Κανέναν. Η δημοφιλία Τσίπρα περιορίζεται σε ποσοστά τόσο αδύναμα  (23% και 16%) που τελικά τον «δείχνουν» ως βαρίδι του κόμματός του.

Τότε λοιπόν, κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο πολύς Πολάκης! Που πήρε το λόγο κι είπε στους συναδέλφους του ότι τις δημοσκοπήσεις τις έχει γραμμένες κι ότι την καλύτερη δημοσκόπηση την κάνει ο ίδιος κάθε ημέρα στα Χανιά και στο Μοσχάτο!  «Τα πράγματα δεν είναι όπως τα λένε οι δημοσκοπήσεις, σας το υπογράφω», ανέφερε. Κι είναι σαφές ότι αφού το υπογράφει ο Πολάκης δεν έχουμε χρείαν άλλων αποδείξεων…

Ο Τσίπρας λοιπόν, ο Πολάκης κι ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, ομού μετά των μικρών λαϊκίστικων κομμάτων και του ΚΚΕ, αποτελούν την τρανή απόδειξη της πολιτικής υπεροχής του Μητσοτάκη. Η μεγάλη, η τεράστια διαφορά του Μητσοτάκη από τους άλλους είναι ότι δεν ασκεί πολιτική του πανεριού. Εξ ου και είναι παντοδύναμος σε επίπεδο ουσίας.

Ξέρετε και κάτι ακόμη; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα πήγε καλά μέχρι τώρα στο πεδίο των εθνικών ζητημάτων, στην πανδημία μα και στην Οικονομία. Μέσα σε κρίσιμες συνθήκες κατάφερε και δημιούργησε ισχυρά αντισώματα.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό, σοβαρές αδυναμίες σε τμήματα της κοινωνίας αναφορικά με την οικονομία.

Κι είναι ευτύχημα ότι το τέλος της πανδημίας ουσιαστικά θα είναι η αρχή του προγράμματος ανάκαμψης. Αυτού που όλοι ευελπιστούν ότι θα αλλάξει τη χώρα.

Προσέξτε: Το πρόγραμμα ανάκαμψης το….  αναγνώρισε ως γεγονός ακόμη κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Που πριν ένα χρόνο και μέχρι πριν λίγες ημέρες έλεγε ότι είναι…. ψέματα!

Η χώρα σήμερα δείχνει να προχωρά και δη με σχετικά γρήγορα βήματα. Θα μπορούσε να ήταν γρήγορα βήματα αν η κυβέρνηση και κάποιοι υπουργοί προχωρούσαν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Κι αυτό οι πολίτες –ειδικά η συντριπτική πλειοψηφία που ζουν εκτός των κομματικών μηχανισμών- το βλέπει, το αντιλαμβάνεται. Εξ ου και τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις…  Άλλωστε από τη σοβαρότητα, τη γνώση, την αξιοπιστία και τη δουλειά ουδείς έχασε….

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα