Από τη σκευωρία Novartis στο τσίρκο Novartis 

149

Σε θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται το φιάσκο πραξικόπημα κατά της νομιμότητας το οποίο συνεχίζει από το 2018 να ταλαιπωρεί το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ο «Σαράφης» που δεν τον… γνωρίζουν οι αστυνομικές αρχές αλλά τον ξέρει όλη η χώρα, η «Κελέση» που επίσης είναι… γνωστή άγνωστη, ο «Αναστασίου» που πήρε πίσω την ταυτότητα του και μιλάει πλέον ως Μανιαδάκης και γύρω τους ένα γκροτέσκο σκηνικό που έχει απ’ όλα. Από πολιτικούς παλιάτσους μέχρι ακροβάτες δικαστικούς που ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί εκ του ασφαλούς, αφού ένα αόρατο δίχτυ προστασίας τους προφυλάσσει σε περίπτωση ατυχήματος. 

Είναι προφανές ότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα η σκευωρία της Novartis έχει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε παράσταση τσίρκου. Οι μάρτυρες με τις κουκούλες διακωμωδούν την προανακριτική επιτροπή και ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας αναλάβει την παραγωγή της παράστασης, από τη σκηνοθεσία και το casting μέχρι το φωτισμό και τα σκηνικά, στοχεύει με τις ίδιες μεθόδους που υπονόμευσε το πολιτικό σύστημα την περίοδο 2012-2015 να φθείρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και δυστυχώς υπάρχουν μετά απ΄όλα αυτά κάποιοι που πιστεύουν σοβαρά ότι με συναίνεση θα αντιμετωπίσουν το τέρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι δεν βλέπουν ότι ορισμένοι κύκλοι θέλουν τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία να τεστάρει τους «αρμούς» της, όσοι «χαϊδεύουν» το τέρας όπως εύστοχα είχε χαρακτηρίσει ο Μάνος Χατζιδάκης τους σφετεριστές των δημοκρατικών αξιών, σύντομα θα καταλάβουν ότι ο Τσίπρας και η παρέα του έχουν τόση σχέση με τη δημοκρατία όση σχέση έχει το σώβρακο με τη γραβάτα. Διότι ακόμα και με όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν δεν έχουν καταλάβει, ή τους βολεύει να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ότι αυτό που στήθηκε για να εξοντώσει τα 10 πολιτικά πρόσωπα, αποσκοπούσε στην απαξίωση των πολιτικών κομμάτων και στη διαμόρφωση ενός συστήματος στο οποίο θα κυριαρχούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο των «αρμών» της εξουσίας.

Κάποιοι συνεχίζουν να μη βλέπουν τις προεκτάσεις αυτής της σκευωρίας που μπορεί να έχει πλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματα τσίρκου, αλλά εφόσον δεν κατανοήσουν που το πάει ο Τσίπρας θα βρεθούν να τρέχουν να προλάβουν τις σκιές τους…

Easy Writer 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr