Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν οι διπλές κάλπες των βουλευτικών εκλογών και ο πρόεδρος Μητσοτάκης μαθαίνω ότι έδωσε ήδη εντολή προς τους Παύλο Μαρινάκη και Θανάση Νέζη προκειμένου να ξεκινήσουν το casting των υποψήφιων δημάρχων.

Από τα λίγα που αντιλαμβάνομαι επί της πολιτικής οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού που έπεσαν διάνα στις επιλογές των υποψήφιων βουλευτών οφείλουν να προχωρήσουν σε μια express διαδικασία επιλογής αφού επί της ουσίας όλα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Στις περιφέρειες η άσκηση είναι σχετικά εύκολη με εξαίρεση το Βόρειο Αιγαίο και την Πελοπόννησο με δεδομένο ότι αυτή τη φορά θα στηριχτεί και ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Περιφέρεια Κρήτης. Από κει και πέρα όλοι οι νυν δήμαρχοι που είχαν την υποστήριξη της Ν.Δ στις προηγούμενες εκλογές θα έχουν την εκ νέου στήριξή της. Οπότε εκείνο που μένει να ξεκαθαρίσουν οι Μαρινάκης και Νέζης είναι οι δήμοι όπου ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο και τρεις Νεοδημοκράτες.

Σε γενικές γραμμές πάντως μιλάμε για μια σχετικά εύκολη άσκηση που γίνεται ακόμα πιο εύκολη αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση υπουργός είναι ο εκλογομάγειρας Θοδωρής Λιβάνιος.