Από Ιούνιο στην βρετανική “πράσινη” λίστα η Ελλάδα

by news

Στο τέλος Ιουνίου θα «πρασινίσει» η Ελλάδα και θα επιτρέπεται η έλευση Βρετανών τουριστών στην χώρα μας για διακοπές  χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η πρώτη λίστα θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα και θα επιτρέπονται τα ταξίδια από τις 17 Μαΐου. Στην πράσινη λίστα που θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα αναμένεται να περιλαμβάνονται χώρες όπως η Μάλτα, το Γιβραλτάρ, οι Σεϋχέλλες, το Ισραήλ, και ίσως η Πορτογαλία, ενώ Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία θα προστεθούν στα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η Βρετανία δεν θα συστήνει στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Πορτογαλία (με εξαίρεση τις Αζόρες), τα Κανάρια Νησιά και τα ελληνικά νησιά Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Ζάκυνθος και Κρήτη.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ο κατάλογος των πράσινων χωρών επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες. Θα ενημερώνεται συνεχώς και θα προστίθενται και άλλες χώρες.

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα