Απίστευτο! Έλληνες γιατροί σε συνέδριο στα κατεχόμενα!

74

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Κύπρο και στην Ελλάδα η καταγγελία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ότι διοργανώνεται στα υπό κατοχή εδάφη της Κύπρου ιατρικό συνέδριο με τη συμμετοχή ελλήνων και σκοπιανών γιατρών! Στην ανακοίνωση του ο ΠΙΣ αφού επισημαίνει ότι έχει παρέμβει προκειμένου να αποσύρει τη συμμετοχή τους, στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας στους αντίστοιχους Ιατρικούς Συλλόγους των χωρών που συμμετέχουν στην ιατρική εκδήλωση, καταγγέλλει ότι, “διοργανώνεται ιατρική εκδήλωση από την αμφιβόλου προθέσεων Βαλκανική Ιατρική Ένωση, στην Κερύνεια της κατεχόμενης Κύπρου. Στην εν λόγω εκδήλωση παραδόξως έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν και τρεις Έλληνες ιατροί».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την πρεσβεία(Πρέσβης Κυριάκος Κενεβέζος) της Κύπρου στην Αθήνα ότι η οργάνωση «The Balkan Medical Union» διοργανώνει την ιατρική εκδήλωση «22nd Balkan Medical Days», η οποία θα διεξαχθεί στην Κερύνεια της κατεχόμενης Κύπρου εντός του Σεπτεμβρίου. Ο ΠΙΣ αντέδρασε και ζήτησε από τους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους να προβούν σε αυστηρή σύσταση προς τα μέλη τους, προκειμένου να αποσύρουν άμεσα τη συμμετοχή τους από την ιατρική εκδήλωση και να επιδείξουν τον πρέποντα σεβασμό στον νόμο αλλά και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση «Η παρουσία των τριών Ελλήνων ιατρών θίγει και παραβιάζει κατάφωρα την εθνική συνείδηση του Ελληνισμού, ενώ αντίκειται ολοφάνερα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ψευδοκράτος. Γι’ αυτό και ο ΠΙΣ, προκειμένου να περιφρουρήσει το κύρος του ιατρικού κόσμου, απέστειλε επιστολή στους Ιατρικούς Συλλόγους στους οποίους ανήκουν οι τρεις συμμετέχοντες γιατροί (Αθηνών, Ιωαννίνων και Μαγνησίας)”. Επιστολή έλαβε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συγχρόνως, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη γγ της Balkan Medical Union, ενώ με αντίστοιχες επιστολές διαμαρτυρίας προς τους εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους των χωρών που εμφανίζονται να έχουν μέλη στο Συμβούλιο της Balkan Medical Union, (με κοινοποίηση στη Μόνιμη Επιτροπή των Ευρωπαίων Ιατρών – C.P.M.E., ευρωπαϊκή Ιατρική Οργάνωση), ενημερώνει για τη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται σε ένα μη αναγνωρισμένο κράτος διεθνώς.

Σημειώνεται, πως όλο το πληροφοριακό υλικό για την ιατρική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται σε κατεχόμενο έδαφος, απεστάλη και προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr