Μπαϊράκι κατά της απόφασης της Πειραιώς να στηρίξει τον Ισίδωρο Μάδη ως δήμαρχο της Παιανίας ύψωσε η ΔΗΜΤΟ Παιανίας με την απόλυτη στήριξη της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής και της προέδρου της Βανίτα Μυκονιάτη-Σωφρόνη.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε λάβει απόφαση να μην δοθούν χρίσματα σε περιφερειακούς δήμους, αποτελούσε κοινό μυστικό στην περιοχή ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον νυν και επανεκλεχθέντα πια δήμαρχο Ισίδωρο Μάδη. Πρόκειται για κομματικό στέλεχος που έχει διατελέσει πρόεδρος ΝΟΔΕ, μέλος Πολιτικής Επιτροπής ενώ έχει θητεύσει σε κυβερνητικές θέσεις.

Στην τοπική κοινωνία όμως τόσο η ΔΗΜΤΟ όσο και η ΔΕΕΠ φαίνεται να είχαν διαφορετική άποψη, με τις κακές γλώσσες να υποστηρίζουν ότι η άρνηση του δημάρχου να ικανοποιήσει ρουσφέτια προκάλεσε χάσμα με τα γαλάζια στελέχη.

Υποψήφιοι οι αντιπρόεδροι και ο Γ. Γραμματέας της ΔΗΜΤΟ

Διόλου τυχαίο δεν είναι ότι οι αντιπρόεδροι της ΔΗΜΤΟ Αναστασία Μπάτα και Χριστίνα Λυμπεροπούλου αλλά και ο ΓΓ Αντώνης Λογοθέτης με τις ευλογίες του προέδρου Παντελής Χριστοφορίδης ήταν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές με τον αντίπαλο συνδυασμό του Σπύρου Στάμου ενώ υποψήφιος ήταν και ο Περιφερειακός Συντονιστής Ανατολικής Αττικής της Γραμματείας Περιφερειακών Τομέων Παναγιώτης Σερμπενιάδης.

Το οξύμωρο εδώ είναι πως ο Στάμου είναι γνωστός για τις στενές σχέσεις που διατηρεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Χρήστο Σπίρτζη. Μάλιστα άτυπα είχε το χρίσμα της Κουμουνδούρου καθώς μέχρι την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν συμφωνημένο μεταξύ Σπίρτζη και Ζανέτ Τσίπρα να ανακοινωθεί ως υποψήφιος του κόμματος.

Η ανταρσία των τοπικών κατά της ΝΔ ξέσπασε λίγες μέρες πριν την δεύτερη Κυριακή όταν από την Πειραιώς εστάλη μήνυμα και email στα μέλη με τα οποία γινόταν σαφές ότι το κόμμα υποστήριζε Ισίδωρο Μάδη. Τότε η ΔΗΜΤΟ προχώρησε σε επιστολή προς τον Στέλιο Κονταδάκη, γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος καλώντας τον να απαντήσει αν τα μηνύματα ήταν γνήσια. Αυτό παρά το γεγονός ότι είχε σταλεί από τον ίδιο αριθμό που μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα είχε σταλεί άλλο για την υποστήριξη του Νίκου Χαρδαλιά.

Η Νέα Δημοκρατία «απάντησε» με την αποστολή νέου μηνύματος κάνοντας ξεκάθαρη την υποστήριξη στο πρόσωπο του δημάρχου και η ΔΗΜΤΟ δημόσια τοποθετήθηκε αμφισβητώντας τη γνησιότητά του και καλώντας τους δημότες να ψηφίσουν τους υποψηφίους της οργάνωσης.

Ενώ ο διχασμός της κομματικής βάσης κορυφωνόταν, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ επέλεξε τη σιωπή αντί της εκ θέσεως παρέμβασης αποκαθιστώντας την αλήθεια. Με τη στάση της, όπως σχολιάζεται έντονα στην τοπική κοινωνία, επιβεβαιώνεται η σιωπηλή της στήριξη στον αντίπαλο του δημάρχου, επιλογή της ΝΔ.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που διαμορφώθηκε στην Παιανία είναι πως μέλος της διοίκησης της ΔΗΜΤΟ εξαπέλυσε επίθεση και κατά υποψηφίας του Νίκου Χαρδαλιά όταν εκείνη επισκέφθηκε την τοπική ξεκαθαρίζοντας της ότι «είμαστε αντίπαλοι». Ο λόγος ήταν ότι η υποψήφια στήριζε τον επανεκλεχθέντα Δήμαρχο Παιανίας.

Η στάση των κομματικών στελεχών είναι σε γνώση της Πειραιώς και του ίδιου του γραμματέα του κόμματος Παύλου Μαρινάκη οπότε αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα.